Θρήνος στο πυροσβεστικό σώμα: Νεκρός πυροσβέστης που επιχειρούσε κατάσβεση


Νεκρός εν ώρα καθήκοντος έπεσε πυροσβέστης 47 ετών, που επιχειρούσε με συναδέλφους του για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παρόρι Βοιωτίας.
Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης, Ευάγγελος Πάνος, ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία και λιποθύμησε, μπροστά στους συναδέλφους του. Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τεχνητές αναπνοές και μαλάξεις προκειμένου να τον συνεφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ασθενοφόρο τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, του Lamiareport  ο πυροσβέστης πενταετούς θητείας υπηρετούσε στο πυροσβεστικό κλιμάκιο της Αμφίκλειας, όπου ήταν και ο τόπος καταγωγής του.
Ο άτυχος πυροσβέστης πήγε μαι με άλλους συναδέλφους του να σβήσει τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί από τη 1:00΄ το μεσημέρι σε ένα λόφο με πουρνάρια σε δασική έκταση μεταξύ της Αγίας Παρασκευής Φθιώτιδας και του Παρορίου Βοιωτίας.
Η είδηση για τον χαμό του έπεσε σαν βόμβα στην ευρύτερη περιοχή της Αμφίκλειας όπου υπηρετούσε ο 47χρονος και εκεί διέμενε μαζί με τους γονείς του.
Τα συλλυπητήρια
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Τα θερμά συλλυπητήριά του τόσο στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη όσο στο Πυροσβεστικό Σώμα εκφράζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου υπογραμμίζοντας πως οι Έλληνες πυροσβέστες που μάχονται με αυτοθυσία για την προστασία του δασικού και περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας αξίζουν κάθε στήριξης και βοήθειας.
«Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια  τόσο στην οικογένεια του άτυχου πυροσβέστη που έχασε σήμερα τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Παρόριo Βοιωτίας, όσο και στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Όπως αποδείχτηκε και πάλι φέτος, μια χρονιά ιδιαίτερα δύσκολη,  οι Έλληνες πυροσβέστες μάχονται με αυτοθυσία για την προστασία του δασικού και περιβαλλοντικού πλούτου της χώρας και αξίζουν κάθε στήριξης και βοήθειας» αναφέρει ο κ.Αποστόλου.
Η ΝΔ
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την απώλεια του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου. Το Πυροσβεστικό Σώμα θρηνεί ένα ακόμη στέλεχός του που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, καθώς και στο σύνολο του  Πυροσβεστικού Σώματος», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την απώλεια του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου που έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Παρόριο Βοιωτίας.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος
Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης σε μήνυμά του, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του. «Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές. Άνθρωποι που με ελάχιστα μέσα δίνουν τα πάντα για την ασφάλεια των υπολοίπων. Τους ευχαριστούμε» δήλωσε.
Πηγή: lamiastar.gr/lamiareport.gr

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!