Συναγερμός στην Ιταλία -Περιμένουν τρομοκρατικό χτύπημα στο Μιλάνο


Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στην Ιταλική αστυνομία, μετά από σήμα της μυστικής υπηρεσίας της Λιβύης με το οποίο τους προειδοποιεί πως επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα και δη στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου.

Πιο συγκεκριμένα το σήμα αναφέρει πως το εν λόγω χτύπημα ετοιμάζεται για την ευρύτερη περιοχή του Μιλάνο. Εκεί βρίσκονται μέλη του ISIS, οι οποίοι έχουν καταφέρει να φθάσουν στην Ιταλία μέσω θαλάσσης με βάρκες που μετέφεραν πρόσφυγες.
Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνει το σήμα αυτοί η ομάδα προέρχεται από την τρομοκρατική ομάδα του Τυνήσιου Αμπού Νασίμ, ο οποίος έζησε για πάνω από 20 χρόνια στην Ιταλία, πριν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμήσει στο Αφγανιστάν και στη Συρία. Στη συνέχεια ο τρομοκράτης ανέλαβε τη διοίκηση των εξτρεμιστικών μονάδων στη Λιβύη.
Μετά το σήμα από τις μυστικές υπηρεσίας της Λιβύης, οι ιταλικές αρχές έχουν τεθεί στο ανώτερο επίπεδο επιφυλακής, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, έδωσε εντολή στις μυστικές υπηρεσίες να παρακολουθούνται στενά οι συνδιαλέξεις όλων όσων έχουν εκφράσει συμπάθεια για το Ισλαμικό Κράτος μέσω των social media.
Ακόμη, έχει δοθεί η εντολή να επιβλέπουν διακριτικά τις κινήσεις του Τυνήσιου ιμάμη, Χόσνι Χασέμι Μπεν Χασέμ, ο οποίος αφίχθη στην Ιταλία το Σάββατο, προκειμένου να βγάλει λόγο στο τέμενος της Άντρια της Πούλια. Ο Αμπού Νασίμ, ο οποίος φέρεται να είναι εγκέφαλος και οργανωτής του ενδεχόμενου χτυπήματος στο Μιλάνο, είχε έρθει για πρώτη φορά στην Ιταλία το 1989, με το όνομα Μοέζ Μπεν Αμπντελκαντέρ Φετζανί και έκανε την δουλειά του οικοδόμου.
Στη συνέχεια, το 1997 χάθηκαν τα ίχνη του και εντοπίστηκε ξανά στο Πακιστάν, όπου είχε πάει για να ενταχθεί στο στρατό της Αλ Κάιντα, με ηγέτη τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το 2001 συνελήφθη από τις αρχές των ΗΠΑ και το 2009 μεταφέρθηκε στην Ιταλία. Στη συνέχεια, το 2012 μετακινήθηκε στην Τυνησία. Από το 2014 είναι διοικητής των δυνάμεων του ISIS στη Λιβύη, ενώ οι αρχές της Τυνησίας τον θεωρούν υπεύθυνο για το μακελειό, τον Μάρτιο του 2015, στο Μουσείο Μπαρντό, που θανατώθηκαν 21 τουρίστες στην Τύνιδα.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!