Κατερίνα Μάρκου: Είναι η κ. Φωτίου που δεν έχει πάρει χαμπάρι


31/8/2016
Δελτίο τύπου

Είναι η κ. Φωτίου που δεν έχει πάρει χαμπάρι

Απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις που έκανε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο FM για το θέμα των παιδικών σταθμών, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού, Κατερίνα Μάρκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η κ. Φωτίου είναι που δεν έχει πάρει χαμπάρι.
Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι οι υπουργοί απαντούν στις ερωτήσεις των βουλευτών μέσα από τις διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ελέγχου και όχι με ειρωνίες σε συνεντεύξεις.
Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι το Ποτάμι έχει καταθέσει 3 ερωτήσεις και μία επίκαιρη ερώτηση για τους παιδικούς σταθμούς ήδη από την προηγούμενη περίοδο.
Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι, μετά το περσινό αλαλούμ με τις πληρωμές των παιδικών σταθμών, η αξιοπιστία του Υπουργείου έχει καταρρεύσει. Δεν φτάνουν οι εξαγγελίες, περιμένουμε να δούμε αν το νέο σύστημα διασφαλίζει την έγκαιρη πληρωμή στην πράξη.
Δεν έχει πάρει χαμπάρι, τέλος, ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ, τη φετινή χρονιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών περισσότερα παιδιά τόσο σε απόλυτους αριθμούς (36.769 παιδιά έναντι 25.615 την προηγούμενη περίοδο) όσο και σε ποσοστό (30% έναντι 24% την προηγούμενη περίοδο).
Αντί, λοιπόν, να κατηγορεί τους βουλευτές που «τολμούν» και ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο στους υπουργούς, ας πάρει επιτέλους χαμπάρι ότι οφείλει εξηγήσεις στις χιλιάδες οικογένειες, στις χιλιάδες μητέρες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για παιδικό σταθμό και ας δώσει λύσεις.

Κατερίνα Μάρκου
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης – Το Ποτάμι


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!