Ενα βήμα πριν το οριστικό ναυάγιο η πώληση του ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους


Ενα βήμα πριν το οριστικό ναύαγιο είναι η συμφωνία για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, καθώς δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μεταξύ υπουργείου Ενέργειας και της αζέρικης SOCAR για την εξαγορά του 66% του διαχειριστή φυσικού αερίου

«Δεν είχαμε την παραμικρή επικοινωνία με τον κ. Σκουρλέτη από την ημέρα της ψήφισης στη Βουλή της επίμαχης ρύθμισης» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο Αναρ Μαμάντοφ που χειρίστηκε επί τρία χρόνια την υπόθεση, αναφερόμενος στη διάταξη με την οποία στα τέλη Ιουλίου τροποποιήθηκε – μονομερώς, κατά τους Αζέρους – η περιουσιακή βάση του ΔΕΣΦΑ, περιορίζοντας τα ανακτήσιμα έσοδά του.
Αιτία της κατάρρευσης της συμφωνίας αποτελεί η διάταξη που ψηφίστηκε στα τέλη Ιουλίου με την οποια τροποποιείται η περιουσιακή βάση του ΔΕΣΦΑ, τροποποίηση που κατά τους Αζέρους έγινε μονομερώς απο την ελληνική κυβέρνηση.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι δύο πλευρές έχουν να επικοινωνήσουν από την ημέρα της ψήφισης στη Βουλή της επίμαχης διάταξης.
Οι Αζέροι, αναφέρει το δημοσίευμα, υποστηρίζουν ότι το ελληνικό δημόσιο τροποποίησε μονομερώς μια βασική παράμετρο του υπολογισμού της αξίας του ΔΕΣΦΑ δηλάδή τον κανονισμό τιμολόγησης των υπηρεσιών του πάνω στον οποίο στηρίχθηκε και η προσφορά των 400 εκατ. ευρώ που κατέθεσαν το 2013.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!