Παρέμβαση Κομισιόν για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Η κ. Τύσεν ξεκαθάρισε ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρόκειται να σχολιάσει με κανένα τρόπο την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα Ανακοίνωσε ότι έχει ήδη στείλει επιστολή της Κομισιόν την οποία εκτός από την ίδια υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις και οι Επίτροπος Πιέρ Μοσχοβισί , προς τον Έλληνα υπουργό οικονομικών κ. Ευκελίδη Τσακαλώτο και τις ελληνικές αρχές σχετικά με την ανάγκη διαφύλαξης της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και της ποιότητας των ελληνικών στατιστικών στοιχείων

 Η κ. Τύσεν τόνισε με αφορμή τις αναφορές στο τύπο σχετικά με την υπόθεση Γεωργίου ότι ζητά από τις ελληνικές αρχές "να προστατεύσουν την ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό της από αυτές τις αβάσιμες αξιώσεις". Σημείωσε επίσης ότι οι διάχυτη φημολογία και οι αμφισβητήσεις που υπάρχουν θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και το πρόγραμμα σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας το οποίο βασίζεται εκτός των άλλων και σε αξιόπιστα στατιστικά στοιχεία που παρέχουν οι ελληνικές αρχές . "Ως αρχή της η Commission , δεν θα σχολιάσει μεμονωμένες εθνικές νομικές διαδικασίες", ανησυχεί για αυτά τα δημοσιεύματα καθώς θέτουν επίσης υπό αμφισβήτηση την εγκυρότητα των δημοσιονομικών στοιχείων που στηρίξουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας της Ελλάδας τόνισε η κ. Τύσεν

Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι τα έγκυρα και αξιόπιστα δημοσιονομικά στοιχεία είναι απαραίτητα για τη λήψη ορθών οικονομικών αποφάσεων. Πρόσθεσε όμως ότι πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου ωστόσο αμφισβητούν την ποιότητα και αξιοπιστία των επίσημων στατιστικών στοιχείων στην Ελλάδα, αναφέρει η ανακοίνωσή της.

Επισημαίνει δε ότι και στην επιστολή η Κομισιόν, Ακόμη, καλεί τις ελληνικές αρχές να υποστηρίξουν και να διατηρήσουν την ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων καθώς και την ανεξαρτησία του ελληνικού στατιστικού συστήματος, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που ορίζει η ελληνική στατιστική νομοθεσία και η Δέσμευση για την Αξιοπιστία των Στατιστικών Στοιχείων του 2012.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!