«Πρωτοφανείς πραξικοπηματικές αποφάσεις»


Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη, κατηγορεί την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για αυθαιρεσία και παρανομία, μετά από τις πρόσφατες αλλαγές στις Πειθαρχικές Επιτροπές και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Δεοντολογίας και στην Πρωτοβάθμια Πειθαρχική της Football League.

Η επιστολή στην ΕΠΟ:


«Κύριε Πρόεδρε,

Όπως πληροφορήθηκα χθες, με απόφαση της επιτροπής εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ, αποφασίσατε και υλοποιήσατε μονομερώς την "αναδιάρθρωση" της Επιτροπής Δεοντολογίας και του Πειθαρχικού Οργάνου της Football League, διορίζοντας αυθαιρέτως και πέραν κάθε νομίμου πλαισίου νέες συνθέσεις. Η παράνομη και απαράδεκτη απόφασή σας ΔΕΝ με εκπλήσσει. Από καιρού έχω πληροφορηθεί ότι μετέρχεστε διάφορες μεθόδους εντός κι εκτός Ελλάδος προκειμένου να παρέμβετε στην Δικαιοσύνη και το θεσμοθετημένο από τους Νόμους έργο της στο ποδόσφαιρο, για το οποίο μάλιστα ΔΗΘΕΝ στην πρόσφατη ΓΣ της ΕΠΟ δηλώνατε και περήφανοι.

Με την απόφαση της 1ης Αυγούστου, την οποία προφανώς λάβατε εκμεταλλευόμενοι την απουσία μου στο εξωτερικό και μάλιστα δεν είχατε τη στοιχειώδη ευθιξία και δεοντολογία να κοινοποιήσετε καν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, παρά μόνο στις υπηρεσίες σας, ξεπεράσατε κάθε όριο ανοχής. Ειλικρινά απορώ υπό ποίο καθεστώς αυθαιρεσίας καταργείτε την θεσμοθετημένων από το Νόμο θητεία των δικαιοδοτικών οργάνων σας, χωρίς να έχει μεσολαβήσει παραίτηση ή άλλου είδους κώλυμα; Πόθεν προκύπτει η δικαιοδοσία υπαλλήλων και μελών διοικήσεων να αναδιαρθρωθούν επιτροπές ΤΑΚΤΙΚΩΝ δικαστών, οι οποίοι έχουν προταθεί από το Πρωτοδικείο με ειδική λίστα και έχουν ΕΚΛΕΓΕΙ στις θέσεις τους;

Είναι αλήθεια δυνατό να πιστεύετε ότι με τέτοιες πρωτοφανείς πραξικοπηματικές αποφάσεις, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καθεστώτα, θα καταφέρετε να διοικήσετε το ποδόσφαιρο; Δεδομένου, λοιπόν, ότι η απόφαση σας εξευτελίζει βασικές αρχές του Δικαίου, παραβιάζει βάναυσα τις διατάξεις των Νόμων 2725 και 4326/15 για την Αθλητική Δικαιοσύνη και καταστρατηγεί πλήρως την τριμερή συμφωνία με την ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ της 12ης Απριλίου 2016, σας ενημερώνω ότι έχετε προθεσμία τριών (3) ημερών να αποκαταστήσετε τη νομιμότητα των πειθαρχικών οργάνων και δικαστικών επιτροπών σας, στο καθεστώς προ της 1ης Αυγούστου 2016.

Σε αντίθετη περίπτωση, σας γνωστοποιώ ότι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ΔΕΝ θα συμπράξει στην παρανομία σας και την φαλκίδευση κάθε νόμιμης διαδικασίας και προκειμένου να προασπίσει τη νομιμότητα και την κανονικότητα στη λειτουργία της Αθλητικής Δικαιοσύνης θα λάβει άμεσα μέτρα. Σας τονίζω για πολλοστή φορά ότι η εποχή της αυθαιρεσίας, της παρανομίας και της "παράγκας" έχει περάσει ανεπιστρεπτί και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τέτοιες συμπεριφορές σε βάρος της Νομιμότητας, της δημόσιας ασφάλειας, της κοινωνικής ειρήνης και της Νεολαίας. Πολύ περισσότερο από μια διοίκηση που τα μέλη της, και οι υπάλληλοι που συντηρεί, έχουν να αντιμετωπίσουν τις μισές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα».

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!