Μετατρέπουν σε κέντρο προσφύγων το «Μαργαριτάρι της Μαρέμα» -Ενα από τα πιο γραφικά χωριά της Τοσκάνης


Το γραφικό κάστρο στην κορυφή του λόφου στην μικρή πόλη Καπάλμπιο της Τοσκάνης που για χρόνια αποτελούσε το κέντρο της Ιταλικής διανόησης αναμένεται να φιλοξενήσει 50 μετανάστες προκαλώντας την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Το Καπάλμπιο, γνωστό και ως «το μαργαριτάρι της Μαρέμα» είναι μια περιοχή της νότιας Τοσκάνης που θυμίζετε για την άγρια ακτογραμμή του, τους λόφους αλλά και τους «butteri» του δηλαδή τους Ιταλούς καουμπόηδες που παράγουν τα διάσημα κρέατα βοοειδών.
Η άφιξη των προσφύγων που αναμένονται τον επόμενο μήνα έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που θεωρεί τον αριθμό τους υπερβολικό για μια κοινότητα των μόλις 4.000 κατοίκων που ζουν από τον τουρισμό.
«Το πρόβλημα επί της ουσίας είναι, ότι το κάστρο αυτό αποτελεί έναν από τους βασικούς χώρους επίσκεψης των τουριστών, ενώ προσελκύει πολλούς ανθρώπους κάθε χρόνο», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπελουμόρι ο οποίος διερωτήθηκε αν οι Αρχές θέλουν πραγματικά να μεταφέρουν τους μετανάστες στο Καπάλμπο.
Πηγή: telegraph
Πηγή φωτογραφίας: wikimedia 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!