Βγήκαν "μαχαίρια" για τις τηλεοπτικές άδειες: Τσακωμός Κουμουτσάκου - ΣΥΡΙΖΑ


Σε σαθρό έδαφος γίνεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ «η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για έντονη οσμή απόπειρας χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης και προσέθεσε πως «η ΝΔ δεν θα πάρει τις άδειες πίσω, αλλά θα ανοίξει τον ανταγωνισμό για να υπάρχουν οι ίδιοι κανόνες της ελεύθερης αγοράς». Αναγνώρισε πως «υπήρχαν προβλήματα στο υφιστάμενο καθεστώς της τηλεοπτικής αγοράς» αλλά σημείωσε πως «η θεραπεία που επιβάλλεται είναι πολύ χειρότερη».

Η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε. Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρει:

Η προθυμία με την οποία η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί το σύστημα της διαπλοκής είναι προκλητική. Για μια ακόμα φορά, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Γ. Κουμουτσάκου, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ περί "μη νομιμοποίησης" της διαδικασίας αδειοδότησης των καναλιών, εκφράζουν την αγωνία της ΝΔ για τη διαιώνιση του καθεστώτος αυθαιρεσίας εντός του οποίου λειτουργούν επί 27 χρόνια τα ιδιωτικά κανάλια στη χώρα.

Σε περίπτωση που ο κ. Κουμουτσάκος δεν το έχει αντιληφθεί, ο διαγωνισμός ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί. Όμως, η αυθαιρεσία και η ασυδοσία, τα θαλασσοδάνεια και το πάρτι της διαπλοκής, τελείωσαν.  Καιρός να το αντιληφθεί αυτό η ΝΔ, να αλλάξει θέση και να αναγνωρίσει το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.


11:20  Ανακεφαλαίωση

Η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από μια ώρα και αναμένεται να ξεπεράσει τις 50 ώρες! Ας δούμε τι ξέρουμε μέχρι στιγμής

- Η δημοπρασία γίνεται στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας στην Καλλιθέα

- Θα δημοπρατηθούν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες

- Από τους πρώτους που έφτασαν περίπου στις 07:00 το πρωί ήταν οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 και του Star

- Αυτοπροσώπως στη διαδικασία εμφανίστηκαν οι Θοδωρής Κυριακού, Βαγγέλης Μαρινάλης και Ιβάν Σαββίδης

- Δεν πήγαν Βαρδινογιάννης και Αλαφούζος

- Όλοι έχουν μαζί τους βαλίτσες και sleeping bag μέχρι... στρώματα και ανεμιστήρες αφού αναμένεται να βγουν από το κτίριο μόνο όταν τελειώσει η διαδικασία

- Θα κοιμηθούν σε ράτζα (όσοι δεν έχουν δικό τους... στρώμα) - Μέσα στα δωμάτια που θα μείνουν υπάρχουν και χημικές τουαλέτες

- Αν θελήσουν να βγουν από το χώρο που τους έχει παραχωρηθεί θα συνοδεύονται από αστυνομικό

- Κάμερες ασφαλείας υπάρχουν παντού μέσα στο κτίριο

- Το κτίριο είναι «αστακός» και Ισχυρή ομάδα αστυνομικών το επιτηρεί - Έχουν επιστρατευτεί ακλόμα και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά

- Αποκλεισμένος ο χώρος γύρω από το κτίριο της ΓΓΕΕ, κανείς δεν μπορεί να παρκάρει σε κοντινή ακτίνα

- Κανένας πλην των εκπροσώπων των υποψηφίων δεν έχει πρόσβαση στο κτίριο για όσο διάστημα διαρκέσει η διαδικασία της δημοπράτησης.

- Τα οκτώ επιχειρηματικά σχήματα που συμμετέχουν είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

5. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

6. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

7. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

8. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!