«Πολιτιστικό ρατσισμό» της Ε.Ε. καταγγέλλει η Τουρκία

Για δείγματα πολιτιστικού ρατσισμού από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός για ζητήματα Ε.Ε. Ομέρ Τσελίκ, αναφερόμενος σε σχόλια του Γερμανού επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ ότι το πιθανότερο είναι πως η Τουρκία δεν θα γίνει μέλος της Ένωσης όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πρόεδρος της χώρας.

Ο κ. Τσελίκ έκανε τη σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο Anadolu.

Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε. έχουν ενταθεί μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που σημειώθηκε στην Τουρκία τον περασμένο μήνα, έπειτα από το οποίο οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε επιχείρηση εκκαθάρισης των θεσμών από αυτούς που θεωρούνται ύποπτοι για την υποστήριξη της αποτυχημένης απόπειρας, κυρίως τους υποστηρικτές του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Ε.Ε. ζήτησε από την Άγκυρα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, προκαλώντας την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία την επέκρινε ότι δεν αξιολογεί σωστά την απειλή που θέτουν για το τουρκικό κράτος αυτοί που κρύβονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!