Με αντίπαλο ένα δικό του... παιδί

Θεωρητικά ο όμιλος για τον Ολυμπιακό είναι αρκετά βατός (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΟΥ). Από την θεωρία στην πράξη βέβαια φέτος έχουμε δει πολλά διαφορετικά πράγματα. Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε στο Β' γκρουπ με αντιπάλους τις ΑΠΟΕΛ, Γιούνγκ Μπόις και Αστάνα.

Τους πρωταθλητές Κύπρου ενός δικού του... παιδιού, του Γιάννη Γιαννιώτα αλλά και του πρώην ερυθρόλευκου, Ούρκο Πάρντο, την Γιούνγκ Μπόις απο την Ελβετία αλλά και την Αστάνα από το Καζακστάν.

Ο Ολυμπιακός τέθηκε επικεφαλής του Β' ομίλου, ως ένας από τους πιο ισχυρούς της κλήρωσης, και εν συνεχεία πληροφορήθηκε τους αντιπάλους του.
 
Συνολικά 48 ομάδες μπήκαν στην κληρωτίδα και μεταξύ αυτών ο πρωταθλητής Ελλάδας ο οποίος συμμετείχε ως μία από τις ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία στον ειδικό συντελεστή της UEFA. Πιο συγκεκριμένα ήταν η ομάδα με τον 6ο καλύτερο συντελεστή στην ειδική βαθμολογία της UEFA πίσω, μόνο, από τις Σάλκε, Ζενίτ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σαχτάρ Ντόνετσκ και Αθλέτικ Μπιλμπάο. Τα ματς της φάσης των ομίλων θα γίνουν στις 15 και 29 Σεπτέμβρη, στις 20 Οκτώβρη, στις 3 και 24 Νοέμβρη και στις 8 Δεκέμβρη.
 
 
Ο ΑΠΟΕΛ
 
Ο πρωταθλητής Κύπρου αποκλείστηκε από την Κοπεγχάγη στο Τσάμπιονς Λιγκ με συνέπεια να βρεθεί στην κλήρωση των ομίλων του Γιουρόπα. Στο ρόστερ του έχει παίκτες με... άρωμα Ολυμπιακού, όπως ο Γιαννιώτας και ο Πάρντο αλλά και ο πιτσιρικάς Λάτσι. Βέβαια ένας παίκτης που δεσπόζει στο έμψυχο δυναμικό του ΑΠΟΕΛ είναι ο Ντε Καμάργκο. Πέρυσι ο ΑΠΟΕΛ είχε πέσει στον ίδιο όμιλο του Γιουρόπα με τον Αστέρα Τρίπολης.
 
Έτος ίδρυσης: 8 Νοεμβρίου 1926
 
Τίτλοι: Πρωταθλήματα (25), Κύπελλα Κύπρου (21) και Σούπερ Καπ (13) 
 
ΓήπεδοΝέο Γ.Σ.Π., Λευκωσία (χωρητικότητα: 22.859 θέσεις)
 
Πως έφτασε εδώ: Αποκλείστηκε από την Κοπεγχάγη στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ
 
Θετικά: Σκληροτράχηλη ομάδα με αρκετά καλά αμυντικά χαρακτηριστικά και έμφαση στις αντεπιθέσεις της. Κόντρα στους Δανούς παρότι έμεινε εκτός, έδειξε και πάλι ότι είναι ένα σύνολο που δεν τα παρατάει και απειλεί μέχρι τέλους.
 
Αρνητικά: Παρουσιάζει... νεκρά διαστήματα στην απόδοσή της και κάποιες φορές δεν έχει το απαιτούμενο καθαρό... μυαλό. Επίσης δεν παίρνει τόσα πολλά γκολ από τους φορ της.
 
Το αστέρι: Ο Καμάργκο έχει το όνομα και ο Γιαννιώτας την... χάρη. Ο έμπειρος στράικερ με το σημαντικό για τα δεδομένα της κυπριακής Λίγκας βιογραφικό είναι το αστέρι, όμως ο Έλληνας εξτρέμ πιστοποιεί και φέτος πως με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ κάνει... όργια.
 
Ο προπονητής: Ο προπονητής Τόμας Κρίστιανσεν. Ο 43χρονος Δανός με θητεία ως παίκτης σε Γερμανία, Ισπανία και Πανιώνιο εργάζεται από το 2014 στην Κύπρο. Δεν έχει τόσο μεγάλη προπονητική πείρα, έχοντας δουλέψει μόνο σε τρεις συλλόγους. 
 
Το ρόστερ
 
Πορτιέρο: Πάρντο, Βάτερμαν και Παρασκευάς.
 
Αμυντικοί: Αναστασίου, Αρετάς, Καρλάο, Μερκίς, Αστίθ, Ιωάννου, Λάγο, Μιλάνοβ και Σέρχιο.
 
Μέσοι: Νούνο Μοράις, Βινίσιους, Αρτυματάς, Λάτσι, Εφραίμ, Αλεξάνδρου, Μπρεσάν, Μπερτόλιο, Παπαφώτης, Βάντερ, Ορλάντι, Αλωνεύτης και Γιαννιώτας.
 
Επιθετικοί: Ντε Καμάργκο και Σωτηρίου.
 
Ενδεκάδα 4-1-4-1: Βάτερμαν - Μιλάνοβ, Αστίθ, Καρλάο και Αλεξάνδρου - Μοράις - Βινίσιους, Ορλάντι, Γιαννιώτας και Εφραίμ - Σωτηρίου.
 

Γιουνγκ Μπόις

 

Έτος ίδρυσης: 1898

Τίτλοι: Πρωταθλήματα (11), Κύπελλα (6), Λιγκ Καμπ (1), Coppa delle Alpi (1)

Γήπεδο: Stade de Suisse (32.000 θέσεις)

ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ: Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League απέκλεισε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στα πέναλτι με 6-2. Στη συνέχεια η Μπορούσια Γκλάντμπαχ της έκοψςε τα όνειρα για είσοδό της στους ομίλους και έτσι βρέθηκε σήμερα στην κλήρωση του Europa League και απέναντι στον Ολυμπιακό.

Θετικά: Στα θετικά είναι ότι έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημά της από τον Ιούλιο, έχοντας παίξει ήδη πέντε ματς, όπου έχει νικήσε τρία εξ αυτών, ενώ έχει ηττηθει΄στα άλλα δύο. Τελευταία ματε πρωταθλήματος απέναντι στην Λωζάνη επικράτησε με 7-2!

Αρνητικά: Δεν έχει τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία, η έδρα της δύσκολα μαζεύει πάνω από 15.000 κόσμο, ενώ το καλοκαίρι δεν ενισχύθηκε σημαντιά. Η άμυνά της δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και σίγουρα ο Ολυμπιακός θα έχει αρκετές ευκαιρίες απέναντι στους Ελβετούς.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Μίραλεμ Σουλεϊμάνι. Ο 27χρονος διεθνής Σέρβος εξτρέμ κόστισε το καλοκαίρι του 2015 3.000.000 ευρώ στους Ελβετούς που τον απέκτησαν από την Μπενφίκα. Στην περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 38 ματς, σκοράροντας 8 γκολ, ενώ μοίρασε 9 ασίστ. Φέτος σκόραρε ένα γκολ, απέναντι στην Γκλάντμπαχ, ενώ σέρβισε ένα γκολ απέναντι στη Σαχτάρ. Τεράστια εμπειρία 

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Άντι Χίτερ. Ο 46χρονος Αυστριακός τεχνικός, που απέκτησε το πρωτάθλημα Αυστρίας με την Ζάλτσμπουργκ και το Κύπελλο τη σεζόν 2014-2015, βρίσκεται στον πάγκο της Γιουνγκ Μπόις από τον Σεπτέμβριο του 2015, οδηγώντας την ομάδα του στη δεύτερη θέση με 69 βαθμούς.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ 

Πορτιέρο: Μβογκό, Βέλφλι

Αμυντικοί: Μαρτσίνο, Βίλοτιτς, Ροσάτ Βέτριχ, Στιβ βον Μπέργκεν (αρχηγός), Νουχού, Μπέργκι, Μπενίτο, Λέτσαχς, Φεκέτε, Ομπεζέρ, Γιος, Μπαμπού

Μέσοι: Σανόγκο, Ζακάρια, Μπερτόνε, Γκάγιτς, Ραβέ, Σχικ, Σουλεϊμάνι, Σεφέρει, Ντουάχ

Επιθετικοί: Κούμπο, Φρέι, Γκερντ, Ορό

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ: 

Συνήθως παίζει 4-4-2 με τους Κουμπό και Ορό στην κορυφή, διαφορετικά βλέπουμε την ομάδα του να παίζει με 3-4-3 με τον Φρέι στην κορυφή και τους Ραβά - Σουλεϊμάνι στα άκρα.

Σύμφωνα με όσα έχουμε δει τελευταία οι Ελβετοί θα παρατάζονται με:

Μβογκό στο τέρμα και Λέτσαχς αριστερό μπακ, Σουτέρ δεξί και Ροσάτ - Βίλοτιτς είναι στο κέντρο της άμυνα. Μπερτονε και Σανόγκο είναι τα δύο αμυντικά χαφ, Σουλεϊμάνι και Ραβέ είναι στα άκρα και από εκεί και πέρα οι Κούμπο - Ορό είναι το επιθετικό δίδυμο. Όταν ο Ορό είναι καλά δύσκολα βγαίνει από την 11άδα, με τον Φρέι επίσης να προτιμάται αντί του Κούμπο.

 
Η ΑΣΤΑΝΑ
 
Έγινε η πρώτη ομάδα από την χώρα του Καζακστάν που μετείχε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, δείχνοντας ακόμα και μεγάλους αντιπάλους πως δεν... μασάει. Πρωταθλήτρια το 2015 και ενώ οδεύει πρόσω ολοταχώς για έναν ακόμα τίτλο. Έχοντας Βούλγαρο τεχνικό και αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον 27χρονο Καλόνζι από το Κονγκό.
 
Έτος ίδρυσης: 2009
 
Τίτλοι: Πρωταθλήματα (2), Κύπελλα (2) και Σούπερ Καπ (2). 
 
Γήπεδο: Astana Arena (χωρητικότητα: 30.000 θέσεις)
 
Πως έφτασε εδώ: Απέκλεισε την ΜΠΑΤΕ στα πλει οφ του Γιουρόπα.
 
Θετικά: Ομάδα που εάν χρειαστεί θα παίξει και με τρεις ζώνες άμυνας για να προφυλάξει και να... θωρακίσει τα μετόπισθεν. Όλη της η λειτουργία όταν παίζει με ανώτερο αντίπαλο βασίζεται πολύ εκεί.
 
Αρνητικά: Σε αντίθεση με το εγχώριο πρωτάθλημά της που παίζει πιο ανοιχτά και επιθετικά και επιδιώκει να έχει πάντα την κατοχή δεν μπορεί να αγωνιστεί έτσι στην Ευρώπη όπου τα πράγματα και τα δεδομένα είναι πιο δύσκολα. Έτσι δεν της είναι τόσο εύκολο να βγάλει φάσεις και γκολ.
 
Το αστέρι: Με μπάτζετ που δεν ξεπερνάει τα 12 - 13 εκατ. ευρώ ο Κονγκολέζος μεσοεπιθετικός Ζούνιορ Καμπανάγκα Καλόνζι είναι το αστέρι της. Ετών 27 και με ύψος 1.90 μέτρα. Μέσα στο 2016 έχει καταγράψει 23 αγώνες με 5 γκολ και 3 ασίστ.
 
Ο προπονητής: Ο 49χρονος Στάνιμιρ Κόλεβ Στόιλοβ είναι στην Αστάνα από το 2014. Η ομάδα του οφείλει πολλά για τον τρόπο που την αναμόρφωσε αγωνιστικά. Πριν είχε εργαστεί σε Βουλγαρία και κύπρο. 
 
Το ρόστερ
 
Πορτιέρο: Έρικ, Μόκιν και Ντούισεν.
 
Αμυντικοί: Άνισιτς, Λογκβινένκο, Μάλι, Κουλμπέκοβ, Σόμκο, Σίτοβ, Μπεϊσεμπέκοβ και Ένγκελ. 
 
Μέσοι: Μαξίμοβιτς, Κάνιας, Ναζαριάν, Μουζίκοβ, Νουργκάλιγιεβ, Ταγκιμπέργκεν, Σάουλετ, Ιμπραϊμι, Τουμάσι, Νουσερμπάγιεβ και Ροντιόνοβ. 
 
Επιθετικοί: Ζούνιορ Καμπανάγκα Καλόνζι και Τζόρτζε Ντεσπότοβιτς.
 
Ενδεκάδα 4-2-3-1: Μόκιν - Μουζίκοβ, Λογκβινένκο, Άνισιτς και Σόμκο - Κάνιας και Μαξίμοβιτς - Σάουλετ, Τουμάσι και Νουργκαλίγιεβ - Ζούνιορ.

Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!