Οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι φετινές βάσεις παρουσιάζουν μεικτή εικόνα, με τα Παιδαγωγικά Τμήματα και τις Θεωρητικές Σχολές να σημειώνουν πτώση και τις σχολές του τομέα της Υγείας αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας το ποσοστό επιτυχίας των υποψηφίων ανήλθε στο 69,14%, καθώς από τους συνολικά 105.548 υποψήφιους όλων των κατηγοριών, εισήχθησαν οι 72.973.

Αναλυτικά οι βάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση:

Συγκριτικά στοιχεία:

Ν. Φίλης: Το ισχύον σύστημα εξάντλησε τη δυναμική του

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης ανέφερε ότι «το ισχύον σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει εξαντλήσει τη δυναμική του» και πρόσθεσε ότι «χωρίς βιασύνη, αλλά και χωρίς μεγάλες αναβολές», μέσα από το διάλογο που έχει ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες θα προκύψει ένα νέο σύστημα». Το νέο σύστημα, όπως επισήμανε, «προϋποθέτει μια αναμόρφωση του Λυκείου και κυρίως των δύο μεγαλυτέρων τάξεων του Λυκείου». Επιπλέον, πρόσθεσε, η ευθύνη επιλογής για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα αποδίδεται στο σχολείο και όχι σε άλλα σχήματα εκτός του σχολείου.

Ο κ. Φίλης συνεχάρη τους υποψηφίους για τον αγώνα που έδωσαν και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «θα υπάρξει ανταπόκριση στον αγώνα τους». «Η χώρα βήμα-βήμα θα βγει από την κρίση και τα όνειρα και οι προσδοκίες τους, με τη δική τους συνεχή προσπάθεια, θα ικανοποιηθούν», είπε.

Σχετικά με τη νέα σχολική χρονιά ο υπουργός τόνισε ότι «τα σχολεία ανοίγουν με όλες τις καλές προϋποθέσεις, με τους αναπληρωτές που έχουμε ήδη προκηρύξει, περίπου 21.000 θέσεις, καθώς επίσης και με την έγκαιρη προετοιμασία για να καλυφθούν τα κενά, που παραδοσιακά την τελευταία τριακονταετία εμφανίζονται το Σεπτέμβριο στα σχολεία και δυστυχώς καλύπτονται, αν καλύπτονται, πολύ αργότερα». «Η προετοιμασία μας αποσκοπεί στο να καλυφθούν τα κενά, ει δυνατόν, από την πρώτη μέρα. Και σ΄ αυτό έχουμε την πεποίθηση ότι θα πετύχουμε», ανέφερε.

Ο Γενικός  Γραμματέας του υπουργείου, Γιάννης Παντής, παρατήρησε από την πλευρά του ότι τα αποτελέσματα από το νέο εξεταστικό σύστημα που ίσχυσε φέτος δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνα των προηγουμένων χρόνων. Τα συστήματα είναι διαφορετικά, άρα και τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα, είπε.

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!