Αναβολή του πρωταθλήματος από τον Σταύρο Κοντονή


Όπως αναμενόταν η ΕΠΟ προχώρησε κανονικά στον ορισμό των διαιτητών της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League και αμέσως ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής ανακοίνωσε την αναβολή των 2 πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος της Super League.
Η ΚΕΔ όρισε όπως ήταν ο προγραμματισμός τους διαιτητές της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague και η ΕΠΟ έδειχνε αποφασισμένη να μην κάνει πίσω στο "τελεσίγραφο" που της είχε στείλει ο Σταύρος Κοντονής.
Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, που σύμφωνα με πληροφορίες απλά ανέμενε την κίνηση αυτή από την Ομοσπονδία, ενεργοποίησε τις διατάξεις του Νόμου που επιτρέπουν στον κύριο Κοντονή να αναβάλει για λόγους ασφαλείας το πρωτάθλημα, καθώς υπήρχε και σχετική εισήγηση από την ΔΕΑΒ. Δεν θα γίνει ούτε η 2η αγωνιστική καθώς η απόφαση ισχύει μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου.
referies1st

Η ανακοίνωση Κοντονή

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 18 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου 4049/2012, με βάση τις εισηγήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, υπέγραψε σήμερα απόφαση με την οποία αναβάλλεται τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016 η διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Superleague Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.
Στις εισηγήσεις τους η Ελληνική Αστυνομία και η ΔΕΑΒ αναφέρουν ρητώς ότι «συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου που δικαιολογούν τη λήψη διοικητικών μέτρων, καθ΄ όσων θεωρείται ότι ανακύπτουν σοβαροί λόγοι προστασίας του δημοσίου συμφέροντος και εγείρονται ζητήματα πιθανολογούμενης διασάλευσης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης.
Υπό τις παρούσες συνθήκες και ως την αποκατάσταση της ομαλότητας καθίσταται λίαν επικίνδυνη η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλες τις προγραμματισμένες επίσημες διοργανώσεις».
Στο «δια ταύτα» της υπουργικής απόφασης αναφέρεται:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
«Την αναβολή, τουλάχιστον μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2016, της διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Super League Ελλάδας, αγωνιστικής περιόδου 2016-2017, για τους λόγους που επικαλείται η Δ.Ε.Α.Β. και η Ε.Λ.Α.Σ., ήτοι την αυξημένη αντιπαλότητα και το εξόχως τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, λίγο πριν από την έναρξη των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και ιδίως του πρωταθλήματος της Super League, μεταξύ της Ε.Π.Ο., της διοργανώτριας αρχής και σημαντικού αριθμού ομάδων, καθώς και της διάχυτης πεποίθησης του φίλαθλου κοινού περί αδιαφάνειας και μη ισονομίας ως προς τους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, καθόσον σφόδρα πιθανολογείται ότι η παραμικρή αφορμή μπορεί να πυροδοτήσει εκτεταμένες βίαιες συμπεριφορές».
· Η απόφαση του κ. Κοντονή θα δημοσιευθεί εντός της ημέρας στο Φ.Ε.Κ.

Παραίτηση Στράτου στην SuperLeague

Νωρίς το πρωί η κρίση στις τάξεις της Λίγκας οξύνθηκε καθώς παραιτήθηκε ο πρόσφατα εκλεγμένος πρόεδρος της Γιώργος Στράτος, υπογραμμίζοντας ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή καθώς κάποια από τις ΠΑΕ απέσυρε την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Πηγή: www.cnn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!