Παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά σε κέντρα προσφύγων στην Ελλάδα...

Παιδιά από την ηλικία των 7 ετών πέφτουν θύματα κακοποίησης στα ευρωπαϊκά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, με τον Guardian να...
αναφέρει την περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης ενός 7χρονου κοριτσιού στο κέντρο φιλοξενίας της Softex.

Οπως αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο του «Σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά στα ελληνικά κέντρα προσφύγων», φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν πως «παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί σε υποτιθέμενα στρατόπεδα στην Ελλάδα, που χτίστηκαν για την αντιμετώπιση της κρίσης της μετανάστευσης της Ευρώπης -πολλοί από τους οποίος είναι πιθανό να ζητήσουν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο- έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά».


Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη εθελοντή, σημειώνει πως στο στρατόπεδο της Softex νεαρά κορίτσια έχουν κακοποιηθεί από συμμορίες ανδρών. Μάλιστα, μια οικογένεια από το Ιράκ αναγκάστηκε να μετακινηθεί σε κατάλυμα έκτακτης ανάγκης έξω από το στρατόπεδο μετά από επίθεση που δέχθηκε η 7χρονη κόρη του.

«Οι γονείς ακόμα δεν πιστεύουν τι συνέβη. Ενας άνδρας από μία από τις ομάδες ''μαφίας'' ζήτησε από την 7χρονη να έρθει στη σκηνή του για να παίξουν παιχνίδι στο κινητό του και στη συνέχεια έκλεισε την τέντα. Η μικρή γύρισε με σημάδια στα χέρια και στο λαιμό της. Αργότερα, το κορίτσι περιέγραψε πώς είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά. Σημάδεψε τη ζωή μίας 7χρονης», δήλωσε ο εθελοντής, που δεν ήθελε να κατονομαστεί.

Η οικογένεια, σύμφωνα με τον εθελοντή, σκέφτεται να επιστρέψει στην χώρα της, αφήνοντας πίσω της το όνειρο της Ευρώπης.

Από την πλευρά της η Ανίτα Ντούλαρντ της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου κάνει λόγο για αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής βίας στα ελληνικά κέντρα φιλοξενίας, έχοντας μάλιστα προειδοποιήσει την κυβέρνηση.

Η Αννα Σιάρα Νάβα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε πως έχει ακούσει τους ισχυρισμούς περί κακοποίησης, τονίζοντας πως τουλάχιστον 10 γυναίκες έχουν καταγγείλει κάποιο συμβάν.

«Είναι δύσκολο για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, 16-17 ετών, να επιβιώσουν. Εκεί, νικά ο ισχυρότερος. Το βράδυ δεν βλέπετε παιδιά, επειδή κρύβονται σε σκηνές. Οι γυναίκες φοβούνται. Καταγγέλλουν πως κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν μπορούν να πάνε μόνες τους στην τουαλέτα. Εχουν ακούσει όλοι τις αναφορές για επιθέσεις», λέει.

Οπως αναφέρει ο Guardian, ο Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε πως η «Softex είναι το στρατόπεδο με τις περισσότερες περιπτώσεις εγκληματικής συμπεριφοράς μικρής σημασίας, αλλά δεν υπάρχει καμία περίπτωση βιασμού»...


iefimerida.gr

Πηγή: nonews-news.blogspot.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!