Εργασίες ασφαλτοστρώσεων, ηλεκτροφωτισμού και ανακατασκευής πεζοδρομίων στην Επταπυργίου


Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Επταπυργίου

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Νεαπολης - Συκεών:

Παρά τη θερινή ραστώνη, τα έργα στο δήμο Νεάπολης-Συκεών… «τρέχουν»! Με στόχο τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία των κατοίκων και τη λιγότερη δυνατή όχληση στη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, ο δήμος προχωρά αυτή την περίοδο, παραμονές της μεγάλης γιορτής του Δεκαπενταύγουστου, που οι περισσότεροι απουσιάζουν, στη συνέχιση του έργου αναβάθμισης του κεντρικού άξονα της Επταπυργίου, με έργα οδοποιίας, ηλεκτροφωτισμού και ανακατασκευής των πεζοδρομίων, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 3 εκατ. ευρώ.
Στο πλαίσιο αυτό, μετά την τοποθέτηση νέων λαμπτήρων led, θα ακολουθήσουν αύριο Πέμπτη 11 Αυγούστου και μεθαύριο Παρασκευή 12 Αυγούστου, εργασίες τοποθέτησης αντιολισθητικού τάπητα υψηλών προδιαγραφών στη διασταύρωση Κόκκορα (μεταξύ των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Επταπυργίου) στην είσοδο της Επταπυργίου, αυτής της οδού που έχει υπερτοπικό χαρακτήρα και συνδέει όχι μόνο το δήμο Νεάπολης-Συκεών, αλλά ευρύτερα τις περιοχές της βόρειας και κεντρικής Θεσσαλονίκης με τον Περιφερειακό.
Συγκεκριμένα, θα προηγηθεί φρεζάρισμα-αποξήλωση του παλιού φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η πρώτη επίστρωση του νέου αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα, υψηλών προδιαγραφών, στο ρεύμα ανόδου από τη διασταύρωση Κόκκορα μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Φωκά.
Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται άλλωστε η ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει στην τοποθέτηση του υπόγειου δικτύου υψηλής τάσης στο ρέμα της καθόδου από τη διασταύρωση Κόκκορα έως τον ναό του Αγίου Χαραλάμπους, προκειμένου αμέσως μετά, να γίνουν εργασίες φρεζαρίσματος-αποξήλωσης και επίστρωσης νέου αντιολισθητικού ασφαλτοτάπητα και στο ρεύμα καθόδου.
Με την ολοκλήρωση και αυτών των εργασιών, θα ακολουθήσει το μεγάλο έργο της ανακατασκευής των πεζοδρομίων καθ’ όλο το μήκος της Επταπυργίου και η ανακατασκευή της διαχωριστικής νησίδας.
Η διαρκής συνεννόηση με τις κατασκευάστριες εταιρίες και το γεγονός ότι η αρμόδια τεχνική υπηρεσία βρίσκεται μονίμως σε επαγρύπνηση έδωσαν τη δυνατότητα το έργο αυτό να γίνει αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι απουσιάζουν και έτσι θα υπάρξει η λιγότερη δυνατή όχληση τόσο σε κατοίκους όσο και στις επιχειρήσεις, που δίνουν καθημερινά μάχη για την επιβίωσή τους. Η δημοτική αρχή ευχαριστεί επίσης θερμά τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και τον Διοικητή της, χωρίς την άριστη συνεργασία της οποίας το έργο δεν θα μπορούσε να γίνει τη συγκεκριμένη περίοδο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!