Παραγωγική και καρποφόρα η συνάντηση ΡΕΚΚ και «Ενωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών».
Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,τηλ./φαξ : 2313 314396
E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com, info@rekk.gr, 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παραγωγική και καρποφόρα η συνάντηση ΡΕΚΚ και «Ενωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθές, Τρίτη, 9 Αυγούστου, στις 8:30μμ στα γραφεία της ΡΕΚΚ.

Την «Ενωση» εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της Γρηγ. Μαυράκης.
Από την πλευρά της ΡΕΚΚ παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανόλης Λαμτζίδης (επικεφαλής) και Άρης Τεμεκενίδης και Οδυσσέας Αθανασιάδης, Νίκος Μυλωνίδης (μέλη του Σ.Σ.), Νίκος Γαβριήλ, Στέφανος Καργάκης και Ελένη Πεσιρίδου.

Ο Γρηγ. Μαυράκης έθεσε επι της αρχής το ζήτημα ότι σε κάθε Δήμο πρέπει να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα σε δημόσιους χώρους για κάθε μη εποχούμενο και η δημιουργία αξόνων προσβασιμότητας που να διατρέχουν κάθε Δήμο.
Παρατήρησε ότι στην Καλαμαριά πολλά πεζοδρόμια είναι ακατάλληλα για το σκοπό που προορίζονται, ότι καταλαμβάνονται από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος χώροι πέραν του ορίου σε κοινόχρηστους χώρους .
Επίσης τόνισε ότι έχει τεράστια σημασία η απόδοση ελεύθερων δικτύων κινητικότητας στους πολίτες και η δημιουργία «ενιαίας αλυσίδας κινητικότητας » σε επίπεδο Δήμου που να εξυπηρετούν τη μετακίνηση των πεζών κατοίκων.
Ακόμα τόνισε ότι πρέπει να καταστεί με έμμεσο εξαναγκασμό και κίνητρα η χρήση του ΙΧ για μετακίνηση όχι αναγκαία.
Ανέφερε δύο αρνητικά παραδείγματα , όπως το τμήμα του πεζοδρομίου μπροστά από το γραφείο των ΕΛΤΑ , στην οδό Λευκωσίας, και τμήμα του πεζοδρόμου στην οδό Κερκύρας, όπου λόγω επέκτασης ιδιωτικών παρτεριών από τις πολυκατοικίες μέσα στο δρόμο η ελεύθερη μετακίνηση είναι προβληματική.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν στις γενικές αρχές και κατέληξαν στις ακόλουθες προτάσεις:

  1. Να διαγραμμίζονται με ανεξίτηλο χρώμα τα όρια της επιφανείας που δικαιούνται να καταλαμβάνουν νόμιμα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  2. Να αναρτώνται σε εμφανή για το κοινό σημεία τα σκαριφήματα, στα οποία αποτυπώνονται τα όρια αυτά, ώστε ο έλεγχος να είναι φανερός , συνεχής και εύκολος από οποιονδήποτε τρίτο.
  3. Το κλιμάκιο των ελεγκτών με ειδική ρύθμιση από την πλευρά του Δήμου να ελέγχει την κατάσταση και πέραν του νομίμου ωραρίου.
  4. Να συνταχθεί ειδικός και λεπτομερειακός κανονισμός χρήσης κάθε πεζόδρομου χωριστά λαμβανομένων υποψη των ιδιομορφιών ύστερα από διαβούλευση των εμπλεκομένων.
  5. Εντεταλμένοι υπάλληλοι του Δήμου , να παρακολουθούν τακτικά υποβάλλοντας εκθέσεις και αναφορές στη δημοτική αρχή την πορεία συμμόρφωσης όλων των εμπλεκομένων στις ρυθμίσεις της δημοτικής αρχής.
Τέλος , τα δύο μέρη συμφώνησαν να διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, να επαναλάβουν στο μέλλον παρόμοιες συναντήσεις , να αλληλοενημερώνονται και να συνεργάζονται σε συγκεκριμένα θέματα, αλλά και το ότι το «κλειδί» στην αντιμετώπιση των σχετικών ζητημάτων είναι η ενεργοποίηση και συνειδητοποίηση των ίδιων των πολιτών.
Καλαμαριά, 9 Αυγούστου 2016

Από το Γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!