Θεσσαλονίκη: Δημιουργείται κινέζικο σχολείο


Στα θρανία ενός νέου κινεζικού σχολείου-φροντιστηρίου αναμένεται να καθίσουν από τον Σεπτέμβριο τα παιδιά των Κινέζων που ζουν και εργάζονται στη Θεσσαλονίκη.

Η δημιουργία κινεζικού σχολείου-φροντιστηρίου αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε τις προάλλες ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με εκπροσώπους της κινεζικής κοινότητας.

Το αίτημα των Κινέζων να έχουν τα παιδιά τους μεγαλύτερη επαφή με την κινεζική γλώσσα έγινε δεκτό και ήδη εντοπίστηκε ο κατάλληλος χώρος στο Διαπολιτισμικό Σχολείο.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, Έλλη Χρυσίδου υποστήριξε πως μετά από πρόταση της διοίκησης του δήμου, στο ίδιο χώρο θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν κινέζικα και παιδιά άλλων εθνικοτήτων, που το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τα μαθήματα της κινεζικής γλώσσας θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα, από ένα τρίωρο.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!