Βρετανία: Αεροσκάφος απέφυγε παραλίγο σύγκρουση με drone -Ανησυχία για τα αυξανόμενα κρούσματα


Επιβατικό αεροσκάφος απέφυγε «παρά τρίχα» την σύγκρουση με ιπτάμενη τηλεχειριζόμενη συσκευή, drone, καθώς προσέγγιζε το αεροδρόμιο του Νιουκέι στην Κορνουάλη της νοτιοδυτικής Αγγλίας για την προσγείωση.

Το αεροσκάφος μετέφερε 62 ανθρώπους και πετούσε στα 900 πόδια (274 μέτρα) , όταν ανέφερε ότι μόλις που πρόλαβε να αποφύγει ένα drone που πετούσε στο ίδιο ύψος.
«Είναι ένα εξαιρετικά ανησυχητικό συμβάν· η κοντινή απόσταση της συσκευής από το επιβατικό αεροσκάφος δείχνει απόλυτη αδιαφορία του χειριστή απέναντι στην δημόσια ασφάλεια», δήλωσε ο επιθεωρητής Ντέιβιτν Μέρεντιθ, της αστυνομίας της Κορνουάλης.
Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την περιοχή, αλλά δεν βρήκαν ούτε το drone ούτε τον χειριστή.
Το περιστατικό είναι το τελευταίο μίας σειράς απρόοπτων συναντήσεων ανάμεσα σε αεροσκάφη και ιπτάμενες τηλεχειριζόμενες συσκευές.
Τον Απρίλιο, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι αεροσκάφος της British Airways κτυπήθηκε από drone καθώς ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Χίθροου, με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ευρώπη. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια. Ομως , η αυξανόμενη χρήση των συσκευών αυτών για φωτογράφιση ή ψυχαγωγία έχει αυξήσει την ανησυχία για τους κινδύνους που η κυκλοφορία τους σημαίνει για την ασφάλεια των αεροσκαφών.
Η βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε τον περασμένο χρόνο προειδοποίηση έπειτα από σειρά επτά περιστατικών σε διάστημα 12 μηνών σε διάφορα βρετανικά αεροδρόμια.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!