ΡΕΚΚ – Ζωόφιλοι Καλαμαριάς: H αρμονική σχέση με τα ζώα είναι δείκτης πολιτισμούΡιζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς
Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο,τηλ./φαξ : 2313 314396
E-mail: dimotikikinisikal@gmail.com, info@rekk.gr, 

                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΕΚΚ – Ζωόφιλοι Καλαμαριάς: H αρμονική σχέση με τα ζώα είναι δείκτης πολιτισμού

«Η αρμονική σχέση με τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, είναι δείκτης πολιτισμού. Ο νόμος έχει αναθέσει στην Τ.Α. να κρατάει αυτό το δείκτη ψηλά. Οι πολίτες πρέπει να ενεργοποιούνται και να επαγρυπνούν…»

Σ΄ αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η αντιπροσωπεία της ΡΕΚΚ και οι γυναίκες -δημότες Καλαμαριάς (Κική Μαυρίδου, Ντόρα Μουρατίδου, Αλεξάνδρα Εξαρχοπούλου) , μέλη φιλοζωικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται έντονα στον τομέα αυτό.

Στη συνάντηση από την πλευρά της ΡΕΚΚ ήταν παρόντες οι Μανόλης Λαμτζίδης (επικεφαλής) , Σταύρακας (Σταύρος) Μαβίδης (δημοτικός σύμβουλος) και Οδυσέας Αθανασιάδης (μέλος του Σ.Σ.) και Ελένη Πεσιρίδου .
Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα όπως η αποτελεσματικότητα του ΣΥΠΠΑΖΑΘ στα ζητήματα στείρωσης, περίθαλψης και περιποίησης των αδέσποτων ζώων , η άνιση σχέση των σταθερών και μεγάλων οικονομικών πόρων που διασφαλίζει με σταθερή ροή σε σχέση με την πενιχρή δράση του, που οδήγησε γειτονικούς Δήμους στο παρελθόν σε αποχώρηση, η σύσταση στα όρια του Δήμου της πενταμελούς επιτροπής του άρθρ. 9 παρ. 12 του ν. 4039/2012 , η ανάγκη τοποθέτησης «ταϊστρών» και «ποτιστρών» για τα ζώα που κυκλοφορούν ελεύθερα, για τις «φόλες» που ρίχνουν ασυνείδητοι για σκύλους και γάτες, και την ανάγκη παρέμβασης της δημοτικής αρχής, για την τύχη των αδέσποτων σκυλιών , που απομακρύνθηκαν από το «παράνομο κυνοκομείο» στο πρ. Στρ. Κόδρα , από τα οποία πολλά από αυτά οδηγήθηκαν σε άλλο «παράνομο κυνοκομείο» σε γειτονικό Δήμο ,όπου είναι άγνωστο αν εξασφαλίζονται συνθήκες «ευζωϊας» γι΄αυτά, και, τέλος, η ανάγκη να συμβάλει η δημοτική αρχή στη συνειδητοποίηση ότι οι κάτοχοι των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς πρέπει να φροντίζουν να εξασφαλίζουν την καθαριότητα και την υγιεινή από τη διέλευση των ζώων μέσα από τα πάρκα και τους δημόσιους χώρους

Τέλος, τονίστηκε ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίσει να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι αστυνομικές αρχές σε ζητήματα καταγγελίας πολιτών για κακοποίηση ζώων.

Στη συνάντηση κρίθηκε θετικό και ωφέλιμο και για τα δύο μέρη να υποστηριχθεί από τη δημοτική αρχή και το ΣΥΠΠΑΖΑΘ στο τέλος του άρθρου 20 ν. 4039/2012 να ψηφιστεί η εξής διάταξη (κατά το πρότυπο του αρ. 28 του ν.1650/1986 για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα) :
Στις περιπτώσεις εγκλημάτων του κεφαλαίου αυτού ως πολιτικώς ενάγων μπορούν να παρίστανται φιλοζωικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ανεξάρτητα αν έχουν υποστεί περιουσιακή ζημία, προς υποστήριξη της κατηγορίας και μόνο και με αίτημα ιδίως την αποκατάσταση των πραγμάτων, στο μέτρο που είναι δυνατή. Έγγραφη προδικασία δεν απαιτείται” με σκοπό να γίνουν αποτελεσματικότερες και δραστικότερες οι κυρώσεις που απαγγέλνει το ποινικό δικαστήριο .


Τέλος , τα δύο μέρη συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνάντησή τους και την ανταλλαγή απόψεων στο μέλλον.
Καλαμαριά, 17 Αυγούστου 2016
Από το Γραφείο Τύπου


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!