Ελληνίδα στο στόχαστρο της Interpol -Για πειρατεία ταινιών


Στο στόχαστρο της Interpol βρίσκεται 41χρονη Ελληνίδα, που σχετίζεται με την πειρατεία ταινιών και το παράνομο ανέβασμα στην ιστοσελίδα NinjaVideo, η οποία πλέον βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε από την Interpol να υπάρξει συντονισμένη επιχείρηση κατά της πειρατείας, προσθέτοντας στον κατάλογο των πλέον καταζητούμενων εγκληματιών και ονόματα μη Αμερικανών πολιτών.
Ανάμεσα τους και η Ελληνίδα Ζ.Μ, όπως σημειώνει ο Guardian, η οποία κατηγορείται πως κατεύθυνε πολλούς ευρωπαϊκούς uploaders και ότι «καθοδηγούσε» uploader να αναζητούν περιεχόμενο με πνευματικά δικαιώματα. Χρεώνεται, ακόμη, με το «φόρτωμα» πολλών υπερπαραγωγών του Χόλιγουντ στη μικρή ιστοσελίδα NinjaVideo, ενώ μαζί με άλλους τέσσερις κατηγορείται και για συνωμοσία για τη διάπραξη παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και προσβολής με ηλεκτρονικά μέσα.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Guardian, «το κατηγορητήριο είναι ασυνήθιστο εν μέρει επειδή η ιστοσελίδα NinjaVideo ήταν μια ''μικρή ανησυχία'' σε σύγκριση με άλλα sites πειρατείας βίντεο».
Να σημειωθεί, ακόμη, πως στη λίστα καταζητούμενων της Interpol υπάρχουν 22 Ελληνες, που εμπλέκονται σε δολοφονίες, απαγωγές ανηλίκων ή εμπόριο ναρκωτικών.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!