Αυτή είναι η κορυφαία στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο -Η κούρσα με τον πόνο και τα δάκρυα [video]


Η κορυφαία στιγμή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι κάποιο μετάλλιο ή κάποιο παγκόσμιο ρεκόρ. Είναι αυτό που συνέβη στον ημιτελικό των 5,000 μέτρων γυναικών με πρωταγωνίστριες τις Αμπι Ντ'Αγκοστίνο και Νίκι Χάμπλιν.

Η Νίκι Χάμπλιν από τη Νέα Ζηλανδία, μόλις 4,5 γύρους μετά την εκκίνηση έχασε την ισορροπία της και πέφτωντας στο ταρτάν παρέσυρε την Αμπι Ντ'Αγκοστίνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Η Αμερικανίδα αμέσως σηκώθηκε και βοήθησε τη Νεοζηλανδή να σηκωθεί και να συνεχίσει τον αγώνα παρά το γεγονός πως είχε τραυματιστεί ελαφρά.
Ωστόσο η Ν'Αγκοστίνο ήταν αυτή που τελικά είχε χτυπήσει πιο σοβαρά. Λίγα μέτρα αργότερα, η Ντ'Αγκοστίνο συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει εξαιτίας πόνων στο γόνατο όμως η Χάμπλιν αντί να συνεχίσει τον αγώνα, θέλησε να ανταποδώσει τη βοήθεια. Σταμάτησε και ενθάρρυνε τη συναθλήτριά της να φτάσει μέχρι τον τερματισμό.
Οι δύο αθλήτριες με δάκρυα στα μάτια και έντονους τους πόνους, έφτασαν μέχρι τον τερματισμό κερδίζοντας το χειροκρότημα του κόσμου αλλά και μια θέση στον τελικό αφού οι κριτές θέλησαν επιβραβεύσουν τις δύο γυναίκες για τη συμπεριφορά τους. Το Ολυμπιακό ιδεώδες, στο αποκορύφωμά του!
Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!