Συμφωνία για το χρέος έως το τέλος του 2016 θέλει ο Μοσκοβισί

Εως τα τέλη του 2016 επιθυμεί συμφωνία για το ελληνικό χρέος ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πλαίσιο εκδήλωσης του «Politico».

Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει ένα παγκόσμιο deal για την Ελλάδα έως τα τέλη του έτους, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται τόσο το ζήτημα του χρέους, όσο και η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας.

Σχετικά με το Grexit, υπενθύμισε ότι «εργαστήκαμε σκληρά για να αποφευχθεί αυτό το σενάριο» και διαβεβαίωσε ότι πλέον, αυτό το ζήτημα δεν βρίσκεται στο «τραπέζι». «Εργαζόμαστε για να χτίσουμε ένα success story» έσπευσε να σημειώσει.

Αναφερόμενος στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για ευελιξία εντός του Συμφώνου και όχι εκτός των κανόνων.

«Το Σύμφωνο πρέπει να γίνει κατανοητό και να αποκτήσει οικονομική συνοχή» πρόσθεσε και προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην απλοποίηση των κανόνων.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!