Τον Απρίλιο του 2017, η documenta στην Αθήνα

Το σήμα της αντίστροφης μέτρησης για την πραγματοποίηση της documenta14, της διεθνούς έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα, έδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον καλλιτεχνικό της διευθυντή, Άνταμ Σίμτσικ και άλλους συντελεστές της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε τη διοργάνωση της documenta 14 ως πολλαπλή πρόκληση για την Αθήνα. «Η φιλοξενία της κορυφαίας διεθνούς έκθεσης είναι δώρο για την πόλη μας. Ένα δώρο που πέρα από την συναρπαστική περίοδο της έκθεσης αφήνει γόνιμη παρακαταθήκη για την Αθήνα», υπογράμμισε ο κ. Καμίνης.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την άνοιξη του 2017 στην Αθήνα (από τις 8 Απριλίου έως τις 16 Ιουλίου), η οποία γίνεται η πρώτη πόλη στην ιστορία της documenta που συν-φιλοξενεί τη διοργάνωση μαζί με τη γερμανική πόλη του Κάσελ (από τις 10 Ιουνίου έως τις 17 Σεπτεμβρίου).

«Η documenta 14 αποτελεί πέραν της πολιτιστικής της διάστασης, την αφορμή για κρίσιμες ζυμώσεις, συμμετοχή στα κοινά και στη δημόσια σφαίρα, πεδίο αναζήτησης των παραμέτρων των δομικών αλλαγών, αλλά και το έναυσμα για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα» τόνισε ο κ. Καμίνης. Σημείωσε ότι «το σύνθημα της έκθεσης, «Μαθαίνοντας από την Αθήνα», αποτελεί σημείο αμφίδρομου διαλόγου  για θέματα στοχασμού, έκφρασης, ελευθερίας και δημοκρατίας που συντέλεσε στο συνεκτικό ιστό του κοινωνικού αφηγήματος, με τρόπο διαφορετικό, πρωτοποριακό και πειραματικό»

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της documenta 14, Άνταμ Σίμτσικ, δήλωσε ότι «ανοίγοντας αυτό το κτήριο που ευγενικά μας παραχώρησε ο δήμος Αθηναίων, επιτελούμε ουσιαστικά την πρώτη Δημόσια Πράξη της documenta 14». Ως τα εγκαίνια της έκθεσης, τον Απρίλιο του 2017 θα ακολουθήσουν και άλλες, δήλωσε ο κ. Σίμτσικ. «Επιδίωξη μας από την αρχή ήταν να δουλέψουμε μαζί με δημόσιους φορείς και οργανισμούς της πόλης. Έχουμε ήδη συνάψει πολλές τέτοιες συνεργασίες  και η συνεργασία αυτή παραμένει ανοιχτή» σημείωσε κατά τη συνέντευξη τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής της documenta 14.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!