Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Μπαίνει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας

Μιλώντας έξω από το κτίριο της ΓΓΕΕ, ζήτησε την κατανόηση των δημοσιογράφων για το περασμένο της ώρας και χαρακτήρισε τη διαδικασία "απολύτως επιτυχημένη".

"Η διαδικασία δίνει δυνατότητα στην Ελλάδα να περάσει σε μία νέα εποχή. Σε μια εποχή που η χώρα μας δίνει ένα μήνυμα και εντός και εκτός ότι για όλους υπάρχουν κανόνες και αυτοί οι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται. Θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά αλλά και εκπροσωπώντας την ελληνική πολιτεία, κάθε άνθρωπο και εργαζόμενο που συνέβαλε για να φτάσει αυτή η διαδικασία σε αυτό το θετικό τέλος. Η τηλεόραση είναι ψυχαγωγία, είναι πολιτισμός είναι ενημέρωση και το Σύνταγμά μας είναι σαφές είναι ισχυρό και οι νόμοι μας είναι σαφείς. Θα πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις να βάλουμε τα δυνατά μας για να δημιουργηθεί μια ισχυρή ρυθμιστική αρχή"

"Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά" είπε ερωτηθείς σχετικά.

Νωρίτερα, ο κ. Παππάς είχε δώσει στη δημοσιότητα, την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

"Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας. Η Ελλάδα παύει να διαθέτει το ντροπιαστικό “προνόμιο” της μοναδικής χώρας που ουδέποτε διενέργησε διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Πλέον, στη χώρα μας θα εκπέμπουν νόμιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζουν από τη λειτουργία τους, παράγοντας ποιοτικό και ανταγωνιστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και όχι από τη διαπλοκή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κανάλια που θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό, όχι ανάλογα με τις υπόγειες σχέσεις του ιδιοκτήτη τους με την πολιτική ηγεσία και φόντο τα θαλασσοδάνεια.

Η ιστορική αυτή αλλαγή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου στη χώρα μας ήταν απαίτηση του ελληνικού λαού επί δεκαετίες. Ήταν βασική δέσμευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Πέρα, όμως, από τη δεδομένη πολιτική βούληση, η υλοποίηση ενός κρυστάλλινου διαγωνισμού, που θα αποτελέσει πρότυπο για την προσέλκυση κεφαλαίων στο μέλλον μεγιστοποιώντας το εκάστοτε τίμημα υπέρ του Έλληνα φορολογούμενου, απαίτησε σκληρή δουλειά, αφοσίωση και ηθικό που ξεπερνούν την απλή αίσθηση του καθήκοντος, από δεκάδες ανθρώπους, ο καθένας από τους οποίους συνέβαλε καίρια για να φτάσουμε στη σημερινή μέρα.

Θέλω να ευχαριστήσω τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας που υπερέβαλαν εαυτούς όλους αυτούς τους μήνες, από την αρχή της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας, με αποκορύφωμα βέβαια τις ημέρες της δημοπρασίας. Τα μέλη των Επιτροπών Διενέργειας του Διαγωνισμού και Ενστάσεων που στάθηκαν στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων. Τα στελέχη της Singular Logic, τα οποία υποστήριξαν με απόλυτη αρτιότητα τη διαδικασία. Την Ελληνική Αστυνομία, που διαφύλαξε την τάξη με τρόπο άψογο, καθώς και τον αρμόδιο Υπουργό. Τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που έδωσαν τη μάχη για την ελευθεροτυπία, τον πλουραλισμό και, τελικά, τη Δημοκρατία. Και, βέβαια, τους συνεργάτες του γραφείου μου και τους δικηγόρους.

Θέλω, τέλος, να ευχαριστήσω και όλους όσοι αμφισβήτησαν πολιτικά το διαγωνισμό. Ακόμη και εκείνους που επί της ουσίας υπονόμευσαν τη διαδικασία. Διότι –και με τα περισσότερα από 60 δικόγραφα με τα οποία επιχείρησαν να προσβάλουν το διαγωνισμό- έδωσαν τη δυνατότητα να διατυπωθεί κάθε επιχείρημα, κάθε αντίλογος. Με αυτό τον τρόπο, θωράκισαν πλήρως το διαγωνισμό πολιτικά, νομικά, θεσμικά και ηθικά".

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!