Ποδηλατικός σύλλογος Ωραιοκάστρου: 2nd Enduro race event 2016 στο δασόκτημα Ωραιοκάστρου

Ο ποδηλατικός σύλλογος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με τον δήμο Ωραιοκάστρου διοργανώνει το 2ο enduro race event,  στο δασόκτημα Ωραιοκάστρου.
Ο χώρος της εκδήλωσης θα είναι το πάρκο τις παιδόπολης στο τέλος τις οδού Λ.Δημοκρατιας, γνωστό πλέον σημείο συνάντησης για όσους  ποδηλατούν στον ορεινό όγκο του Ωραιοκάστρου.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει το Σάββατο 01-10 και ώρα 09:00 το πρωί με το άνοιγμα των μονοπατιών εντός και εκτός δασοκτήματος έτσι ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν μέχρι το μεσημέρι κάνοντας βόλτες μέσα σε αυτά. Στη συνέχεια θα γίνει και η πρώτη δοκιμαστική ανεπίσημη χρονομέτρηση σε ενα απο αυτα. Μετά  θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις και ομιλίες από ανθρώπους του αθλήματος  και ότι σχετίζεται με αυτό. Πιο συγκεκριμένα οι εισηγητές και οι εισηγήσεις θα είναι: 
Α΄  κύκλος γενικού ενδιαφέροντος
-H ΟΜΑΚ Ωραιοκάστρου  για την σημασία της διάσωσης, των τεχνικών και  την ανάγκη συνεργασίας των εμπλεκόμενων. Θα γίνει επίσης αναφορά σε περιστατικά καθώς και στη συνολική δράση της στο Ωραιοκαστρο.
- Η ομάδα του kinisiotherapy team με επικεφαλής των Γκέλση Ιωάννη,  για τις μεθόδους αποκατάστασης τραυματισμών σχετικών με το ποδήλατο καθώς και πληροφορίες για εργονομία,  σωστής στάσης  κτλ 
- Η  εταιρεία playride με το δημιουργό της Τάσο Εφραιμίδη. Η  εταιρεία playride μεσω του Mias εξειδικεύεται στην εκπαίδευση οδηγών βουνού με ποδήλατο για ομαδικά γκρουπ και όχι μόνο. Θέμα μεγάλου ενδιαφέροντος  για πολλούς .
Β΄ κύκλος τεχνικού ενδιαφέροντος 
- Η  εταιρεία Bos suspension με  τον Χρήστο Δετέογλου για τις  βασικές αρχές συντήρησης αλλά και ρύθμισης των αμορτισέρ των ποδηλάτων.
-Το team της action bike ένα από τα πιο εξειδικευμένα καταστήματα ποδηλάτων της πόλης  για την σωστή  επιλογή του  ποδηλάτου καθώς και για τον απαιτούμενο ποδηλατικό ρουχισμό.
- Η  τελευταία εισήγηση από έναν συμπολίτη μας ή μάλλον από μια οικογένεια που ζει εδώ και χρόνια στο Ωραιόκαστρο και έχοντας μεγάλη αγάπη για το ξύλο άρχισε να κατασκευάζει και τα πρώτα ξύλινα ποδήλατα  με μεγάλη επιτυχία και εξαγωγή στο εξωτερικό. Οι αδερφοί Λεκοβίτση για την δημιουργία και πορεία της castor wooden cycles.

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό και για τα ποδηλατικά θέματα, καθώς και για τα γενικότερα όπως η ανάπτυξη της ορεινής ποδηλασίας ως μορφής τουρισμού στην Ελλάδα.

Κάπως έτσι θα ολοκληρωθεί η πρώτη  ημέρα  και όσοι αντέξουν θα ακολουθήσουν για μια μπύρα ή ποτάκι στο cafe bar focus στο Ωραιόκαστρο. 

Η Κυριακή ξεκινάει αυστηρά στις 10:00 το πρωί.  Ορμάμε στα μονοπάτια που έχουμε σημάνει, καθαρίσει , συντηρήσει και είναι έτοιμα να μετρήσουν την ταχύτητα σας μαζί  με τη δεξιότητά  σας στο enduro mtb, 4 ειδικές με όλα τα απαραίτητα μέτρα σε πλήρη ανάπτυξη (διασώστες , οχήματα , γιατρό, ασθενοφόρο ) είναι έτοιμα για εσάς, να τα οργώσετε και να αναμετρηθείτε  με το χρονόμετρο.

Τέλος θα γίνουν και οι απονομές και η αποφώνηση για το επόμενο ραντεβού μας σε μορφή εκδήλωσης που θα είναι στις 29-30 Απριλίου για την 3ή πανελλήνια συνάντηση ορεινής ποδηλασίας που θα γίνει στο Ωραιόκαστρο.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα αυτά στην σελίδα μας www.bikeoraio.gr καθώς και στο Facebook .


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!