Συρία: «Τουλάχιστον 32 νεκροί από τις επιδρομές» στο Χαλέπι

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές σε σημεία στο Χαλέπι και σε δυτικές περιοχές που ελέγχονται από από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Εξ αυτών, 12 σκοτώθηκαν όταν επλήγη κονβόι φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως επισήμανε η ΜΚΟ. 

Το πλήγμα στην αυτοκινητοπομπή επιβεβαίωσε ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, εκφράζοντας την οργή του. 

«Η οργή μας για αυτήν την επίθεση είναι πελώρια…Η αυτοκινητοπομπή ήταν το αποτέλεσμα μιας μακράς διαδικασίας εξασφάλισης αδειών και προετοιμασιών για να βοηθήσουμε αμάχους που βρίσκονται αποκλεισμένοι», τόνισε ο Μιστούρα με ανακοίνωση του που έστειλε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Eκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών ανέφερε νωρίτερα σήμερα από την Νέα Υόρκη ότι αυτοκινητοπομπή επλήγη από βομβαρδισμούς ενώ ταξίδευε προς την πόλη Ουρμ αλ Κούμπρα στην επαρχία του Χαλεπιού.

Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως συριακά ή ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, λίγες ώρες μετά την λήξη της εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο συριακός στρατός.

Η εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δεν επιβεβαίωσε αν επρόκειτο για αεροπορική επίθεση.

 


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!