Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου: 4 χρόνια δυναμικής παρουσίας


Τα τέσσερα χρόνια έκλεισε η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου. Τέσσερα χρόνια δυναμικής παρουσίας με αρκετές πρωτοβουλίες, με προτάσεις για  πολλά προβλήματα της καθημερινότητας, για προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες. Παρά την ορθότητα των προτάσεων δεν εισακούσθηκαν απο την σημερινή διοίκηση, αλλά όπως τονίζουν στο δελτίο τύπου, συνεχίζουν ακόμη πιο δυναμικά.
Στο δελτίο τύπου που έστειλαν αναφέρουν τα εξής:


ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 http://kianpo-wraiokastrou.blogspot.gr


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

05-09-2016

Τέσσερα χρόνια συμπληρώθηκαν από την ίδρυση της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου. Και ήταν, όπως και συνεχίζει να είναι ένα δύσκολο χρονικό διάστημα, με συγκρούσεις και συνεργασίες. Σήμερα, παρά τις απογοητεύσεις, συνεχίζουμε την πορεία μας με μοναδικό στόχο αυτό που γράφαμε και στην ιδρυτική μας διακήρυξη: Λέμε ναι στις προτάσεις, στις ιδέες, στο δίκαιο, στην αλήθεια.

Έγιναν πολλά τον τελευταίο χρόνο. Η παράταξη μας, που είχε στηρίξει την σημερινή δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Αστέριο Γαβότση αποχώρησε από την διοίκηση του δήμου. Οι συνεχείς διαφωνίες, η διαφορετική φιλοσοφία και η απαράδεκτη στάση του κ. Γαβότση μας ανάγκασαν να διαχωρίσουμε τη θέση μας.

Φυσικά και θα μπορούσαμε να παραμείνουμε κάνοντας τα «στραβά μάτια», στα λάθη και τις παραλείψεις. Και σήμερα να βρισκόμασταν στη διοίκηση σε θέσεις και αξιώματα. Ωστόσο, όπως και στο παρελθόν, έχουμε αποδείξει, ότι η συνέπεια προς τις βασικές μας αρχές, είναι αδιαπραγμάτευτη. Τους τα χαρίζουμε λοιπόν, προκειμένου να διατηρήσουμε το δικαίωμα μας να ασκούμε κριτική, να υπηρετούμε το δίκαιο και να προσπαθούμε για το καλό του τόπου.

Για αυτό το λόγο βρεθήκαμε μπροστά στους αγώνες απέναντι στο άδικο χαράτσι που επέβαλε η διοίκηση. Για αυτό φωνάζουμε για το απαράδεκτο οδικό δίκτυο. Για τα ρέματα που ξεχειλίζουν και πνίγουν ανθρώπους και περιουσίες. Για τα «κιμπο», που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω. Για τον ανύπαρκτο πολιτισμό. Για την μόνιμη απουσία από την καθημερινότητα… 

Πριν το καλοκαίρι ζητήσαμε, από τη σημερινή δημοτική αρχή, να αποχωρήσει από τη διοίκηση του δήμου και να προκηρύξει εκλογές. Το αίτημα αυτό όχι μόνο παραμένει επίκαιρο, αλλά αποτελεί και τη μοναδική λύση. Στο αδιέξοδο, που έχει οδηγήσει η παράταξη αυτή και ο κ. Γαβότσης τον δήμο μας, πλέον δεν υπάρχουν άλλες επιλογές. Η ανικανότητα και η απουσία διάθεσης να κάνουν το παραμικρό είναι φανερή. Και γίνεται ανυπόφορη καθημερινά. Να παραιτηθούν λοιπόν πριν η κατάσταση φτάσει στα άκρα.


Σε ότι μας αφορά ήμασταν και θα ήμαστε παρόντες. Υποσχόμαστε, πως δεν θα κουραστούμε να προσπαθούμε. Δεν υπερασπιζόμαστε, ότι τα ξέρουμε όλα και έχουμε πάντα δίκιο. Η διαφορά μας όμως είναι πως έχουμε μάθει να ακούμε, να δεχόμαστε την κριτική και να μη φοβόμαστε να διορθώσουμε τα λάθη μας.

Αυτό που χρειάζεται στο Ωραιόκαστρο, δεν είναι μια ακόμη παράταξη που θα βάλει αποκλειστικά και μόνο κατά του δημάρχου. Αλλά μια παράταξη που θα διατηρεί το δικαίωμα κριτικής καταθέτοντας όμως προτάσεις και προτείνοντας λύσεις για τα κρίσιμα προβλήματα του δήμου.



Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές προέκυψε ακόμη ένα σοβαρό ζήτημα. Αυτό με τις δηλώσεις του κ. Γαβότση στο Μελλισοχώρι, αναφορικά με την πιθανή στέγαση προσφύγων στην περιοχή.

Το πρώτο που θα θέλαμε να επισημάνουμε είναι η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα η διοίκηση και ο δήμαρχος. Πολιτική με φήμες, άκουσα, κάποιοι είπαν, δεν υπάρχει. Ο κ. Γαβότσης όφειλε να γνωρίζει πριν πάει να μιλήσει στους κατοίκους της περιοχής. Αν δεν γνωρίζει καλό είναι να μη μιλάει. Ο ίδιος μάλιστα παραδέχτηκε πως δεν έχει καμία ενημέρωση. Τότε γιατί δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει; Και αν δεν έχει ενημέρωση τότε γιατί μιλάει;

Από εκεί και πέρα μας δημιουργούνται απορίες για το τι εννοεί.

Τι σημαίνει να παρέμβουν οι πολίτες αφού ο χώρος είναι ιδιωτικός; Δηλαδή αν ήταν δημόσιος τι θα γινόταν; Αλλά όταν λέει να παρέμβουν πως ακριβώς θα γίνει αυτό;

Τι σημαίνει πως «δεν υπάρχει νόμιμη παρέμβαση», όπως εμφανίζεται να λέει; Τους προτρέπει να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, προκειμένου να μη γίνει η εγκατάσταση των προσφύγων;  Αλλά και όταν τον ρωτάνε οι απορημένοι κάτοικοι του Μελλισοχωρίου: «Αυτό σημαίνει να ανοίξουμε κεφάλια;», απαντάει με μπράβο, αλλά σπεύδει να συμπληρώσει: «Αυτό το είπες εσύ όχι εγώ;».

Για όλα αυτά χρωστάει απαντήσεις και άμεσα ο κ. Γαβότσης…
   
Είναι ένα ακόμη παράδειγμα για το πώς εννοεί τη διοίκηση του δήμου ο κ. Γαβότσης. Και αποτελεί για εμάς, μία ακόμη δικαίωση, ως προς τους λόγους που τον εγκαταλείψαμε.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!