Τέλος ο ρυπογόνος αμίαντος από τη γειτονιά του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης [φώτο]
Οριστική λύση δόθηκε σε ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε τη μαθητική κοινότητα του 6ου δημοτικού σχολείου Σταυρούπολης, του 6ου νηπιαγωγείου Σταυρούπολης, αλλά και τους κατοίκους της γύρω περιοχής, με την αποξήλωση του παραπήγματος που αποτελούνταν από τον επικίνδυνο αμίαντο.
 Μετά από συντονισμένες ενέργειες των Τμημάτων Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Τεχνικών Υπηρεσιών, ολοκληρώθηκε η αποξήλωση του αμιάντου από την ανάδοχο εταιρεία «Intergeo», που είναι πιστοποιημένη και δραστηριοποιείται στον τομέα των γεωπεριβαλλοντικών μελετών και έργων, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στις εξυγιάνσεις ρυπασμένων εδαφών και υπόγειων νερών και διαχείριση επικινδύνων αποβλήτων. Στις εργασίες που εκτελέστηκαν, αφού απομακρύνθηκε ο επικίνδυνος αμίαντος, καθαρίστηκε το υπέδαφος και μεταφέρθηκε στο χώρο νέο χώμα, ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν και οι σχετικές φυτεύσεις για να αποδοθεί ένας ολοκληρωμένος χώρος πρασίνου στη γειτονιά.
Το σημείο βρίσκεται στο πάρκο της οδού Μπουμπουλίνας απέναντι από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πάρκο είχε υιοθετηθεί πριν από περίπου ένα χρόνο από τους μαθητές του σχολείου, αναδεικνύοντας περισσότερο το πρόβλημα της γειτονιάς τους.
Το έργο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ενώ τις εργασίες επιτήρησαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Δημήτριος Αθάνατος, Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας, Κωνσταντίνος Πάντσης και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης & Πρασίνου Σάκης Λαζαρίδης, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Η συνέργεια των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να καταστεί καταλυτική για την ανάδειξη των προβλημάτων και των αντίστοιχων λύσεων σε τοπικό επίπεδο. Μετά και από την παρότρυνση των μαθητών, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από το να δώσουμε οριστική λύση για όλη τη γειτονιά, προσπερνώντας τις δυσκολίες που προέκυψαν από τη σχετική νομοθεσία και γραφειοκρατία».
WP 20160906 12 58 24 Pro

Πηγή: www.pavlosmelas.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!