Χρήστος Γιαρένης Δενδροφυτεία - Η ιστορία των απίστευτων υποσχέσεων του Σ. Δανιηλίδη για την "αξιοποίησή" της και η εικοσαετής αδράνεια του Δήμου


ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΙΑ -
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ Σ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ» ΤΗΣ
ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΣΑΕΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Του Χρήστου Γιαρένη,
Δικηγόρου – Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Νεάπολης Συκεών
Είναι πραγματικά απίστευτες οι κατά καιρούς υποσχέσεις – προτάσεις του Σ. Δανιηλίδη για την «αξιοποίηση» της Δενδροφυτείας, που σχεδόν όλες έμειναν στα χαρτιά. Έπρεπε να περάσουν είκοσι ολόκληρα χρόνια διοίκησης του Σ. Δανιηλίδη (1995-2014) για να γίνει το ελάχιστο. Ένα ξύλινο αναψυκτήριο, μια απλή, φτηνή και φιλική στο περιβάλλον κατασκευή.
Α. 1996.





Τον Φεβρουάριο του 1996 στο περιοδικό του π. Δήμου Συκεών «Εκτός των Τειχών» αναφέρεται :
«ΤΟ ΣΥΚΙΩΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΨΗ. Η ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΙΑ ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ»
και μεταξύ άλλων εντυπωσιακών εξαγγελιών, δημοσιεύονταν προοπτικά, δηλαδή σχέδια μακετών, του «υπό ανέγερση» εστιατορίου και του, επίσης «υπό ανέγερση», μουσείου φυσικής ιστορίας στο χώρο της Δενδροφυτείας. Επίσης ανακοινώνονταν η δημιουργία χώρων υγιεινής, φωτισμού του χώρου, λειτουργικής σύνδεσης του με το Ανοιχτό Θέατρο κ.ά.
Και το άρθρο κατέληγε :
«Εάν όμως πραγματοποιηθούν – κάτι που η Δημοτική Αρχή υπόσχεται να γίνει μέσα στην τετραετία [(σ.σ. εννοεί την τετραετία 1995-1998 (!!!)] – αυτό σημαίνει ότι οι δημότες των Συκεών αλλά και όλοι οι Θεσσαλονικείς, θα έχουν στην διάθεσή τους έναν ακόμα σημαντικότατο “πνεύμονα”, ένα χώρο για Κυριακάτικο περίπατο, ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, τόσο απαραίτητο στην πόλη μας, έναν χώρο αναψυκτηρίου μέσα σε ένα υπέροχο περιβάλλον και όλα αυτά δίπλα σε χώρους πολιτισμού ένα πραγματικό στολίδι για την περιοχή».


B. 2002 


Στον απολογισμό της τετραετίας 1999-2002 αναφέρεται :
«Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη β΄ φάση της Δενδροφυτείας, που προβλέπει την κατασκευή της πισίνας, του βοτανικού κήπου, του πάρκου κυκλοφορικής αγωγής και των χώρων καθιστικών και άθλησης» και παρακάτω :
«θα λειτουργήσουν επίσης ανθοέκθεση, έκθεση βιβλίου, λαϊκών ειδών τέχνης (ενν. ειδών λαϊκής τέχνης), πάρκο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δημοτικό αναψυκτήριο».

Γ. 2006 

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ο Σ. Δανιηλίδης κυκλοφόρησε έντυπο με τον προγραμματισμό της τετραετίας 2007-2010. Στο έντυπο αυτό :
- εμφανίζεται και πάλι μετά από δέκα χρόνια η μακέτα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και
- προστίθεται : «Δημιουργούνται υπαίθριο αναψυκτήριο, υπαίθριοι εκθεσιακοί χώροι, υποδομές παρουσίασης πρότυπων εφαρμογών ανακύκλωσης, χώρος φιλοξενίας λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων και βοτανικός κήπος».


ΠΕΡΑΣΑΝ ΕΙΚΟΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ :
- ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
- ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
- ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ
- Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
- Η ΠΙΣΙΝΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
- Ο ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
- ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
- ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΘΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ
- ΟΙ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ
- Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΔΩΝ ΛΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
- ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ


ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ

Δ. Ιούνιος 2014 

Κατασκευάζεται εντέλει το ξύλινο αναψυκτήριο, μια απλή, φτηνή και φιλική στο περιβάλλον κατασκευή, που κάνει για πρώτη φορά μετά από είκοσι χρόνια προσβάσιμη και λειτουργική την Δενδροφυτεία. Προϋπολογισμός (σ.σ. για λόγους επικοινωνιακούς ο Δήμος δίνει στη δημοσιότητα μόνο τα ποσά των προϋπολογισμών και όχι το πραγματικό κόστος των έργων, το οποίο είναι πολύ μικρότερο) μαζί με φυτεύσεις 1000 δένδρων και λουλουδιών (!) 394.000 €.
Ο Δήμος για πολύ καιρό πλήρωσε τον επικοινωνιακό εντυπωσιασμό και την αλαζονεία της διοίκησης του Σ. Δανιηλίδη.
Ένα απλό και αυτονόητο έργο, το ξύλινο αναψυκτήριο της Δενδροφυτείας, καθυστέρησε είκοσι ολόκληρα χρόνια.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!