«Οι πρόσφυγες δεν απειλούν τη Γερμανία»

Η Γερμανία θα παραμείνει Γερμανία παρά τις προσφυγικές ροές, υποστήριξε στη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή η Άνγκελα Μέρκελ. Όπως τόνισε, η Γερμανίδα καγκελάριος, υπερασπιζόμενη την πολιτική της, η κατάσταση στη γερμανική οικονομία και κοινωνία είναι καλύτερη από ποτέ, με αύξηση της απασχόλησης και της αγοραστικής δύναμης.

Μιλώντας στην Μπούντεσταγκ, ανοίγοντας τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, η Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στην προσφυγική κρίση, τόνισε πως «όλα όσα αγαπούν οι Γερμανοί θα παραμείνουν ως έχουν».

Όπως υποστήριξε, η τρέχουσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα είναι καλύτερη από ποτέ, διότι υπάρχουν περισσότερες θέσεις εργασίας, η ανεργία μειώνεται, έχει αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών και υπό τη διακυβέρνησή της έχουν δοθεί οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις συντάξεις.

«Έχουμε χρησιμοποιήσει τα έσοδά μας για να ενισχύσουμε την κοινωνική ασφάλιση», επισήμανε.

Η ήττα των Χριστιανοδημοκρατών στις εκλογές στο Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία, πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους ακροδεξιούς της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD),  έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη Γερμανίδα καγκελάριο.

Με την ομιλία της προσπάθησε να καθησυχάσει τη γερμανική κοινή γνώμη ότι παρά την υποδοχή των προσφύγων, «η Γερμανία θα παραμείνει Γερμανία».

Επίσης, υποστήριξε ότι παρά την έως τώρα αποτυχημένη προσπάθεια επαναπατρισμού όσων δεν έχουν πάρει άσυλο, «η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη τώρα, αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν».

Επιπλέον, όσον αφορά τους πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία, λαμβάνονται μέτρα για πλήρη ενσωμάτωσή τους στη γερμανική κοινωνία, με εκπαίδευση και εξασφάλιση κατοικίας.

Τόνισε δε ότι όλα αυτά τα μέτρα δεν θα γίνουν η αιτία να στερηθούν κοινωνικές παροχές οι Γερμανοί πολίτες.

Αναφερόμενη στην Εναλλακτική για τη Γερμανία, η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχθηκε ότι συνιστά μια «πρόκληση», ωστόσο τόνισε πως το προκλητικό, εμπρηστικό λεξιλόγιό του κόμματος στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

Ωστόσο, εξήγησε ότι αν όλοι οι βουλευτές ακολουθούσαν την ίδια τακτική, «βασιζόμενοι σε σλόγκαν και εύκολες απαντήσεις» θα μπορούσαν να κερδίζουν.

Όμως, επισήμανε, το σημαντικό είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου «λέγοντας την αλήθεια».

«Όταν ακολουθούμε κι εμείς αυτήν τη συμπεριφορά, αγνοώντας τα γεγονότα ή αφήνοντάς τα στην άκρη, τότε ο υπεύθυνος και εποικοδομητικός διάλογος είναι ανέφικτος», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Όσον αφορά τη διεθνή κατάσταση, χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία ειδεχθή και κάλεσε τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να προωθήσουν μια συμφωνία για εκεχειρία.

Ειδικά για τις γερμανο-τουρκικές σχέσεις, είπε πως η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία για το προσφυγικό, για τον περιορισμό των ροών, ήταν αναγκαία και θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν μοντέλο για συμφωνίες με άλλες χώρες.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!