Βουλή: Μείζον θέμα διαφάνειας για Καλογρίτσα έθεσε ο Βορίδης -Αγριος καβγάς με Τασία

Μείζον θέμα διαφάνειας για την υπόθεση Καλογρίτσα έθεσαν οι βουλευτές της ΝΔ Μάκης Βορίδης και Κώστας Τζαβάρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Επιπροσθέτως, οι βουλευτές της ΝΔ ζήτησαν να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αφενός οι νέοι καναλάρχες και αφετέρου οι κ.κ. Παππάς και Κρέτσος.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε: «Πρώτον, ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και πλήττει την πολυφωνία, δεύτερον, ο κ. Κρέτσος επέλεξε να μην ενεργοποιήσει τον ανεξάρτητο εκτιμητή και ανέθεσε τον έλεγχο του πόθεν έσχες στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, τρίτον, η ίδια η επιτροπή αναγνωρίζει ότι δεν έκανε τον έλεγχο όπως επέβαλε ο νόμος, αρκούμενη σε... εξουσία διαθέσεως! Ενώ η προκήρυξη μιλούσε για έλεγχο προέλευσης και όχι επάρκειας. Είναι ευθεία παραβίαση».

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε «ποια είναι η σχέση που συνδέει τον κ. Καραμπάτσο με τον κ. Καλογρίτσα», τονίζοντας ότι ο υπερθεματιστής δεν έχει τα χρήματα που ισχυρίστηκε.

Από την πλευρά του ο Κώστας Τζαβάρας είπε: «Είναι θέμα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Δεν μπορεί να απορρίψει το αίτημα η πλειοψηφία. Δε μπορεί να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Ο κ. Παππάς πρέπει να προσέλθει και να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του τεθούν».

Για το αίτημα της ΝΔ να κληθούν στη Βουλή οι τέσσερις υπερθεματιστές μίλησε και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, υπογραμμίζοντας ότι «και μόνο η δήλωση Σαββίδη πως το μόνο που ήθελε ήταν να ανεβάσει το τίμημα, δημιουργεί την υποχρέωση της Βουλής να εξετάσει τη διαδικασία εκχώρησης των τηλεοπτικών αδειών».

Αγριος καβγάς με την Τασία Χριστοδουλοπούλου
Χριστοδουλοπούλου:
Δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με το πόθεν έσχες, δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με τον τρόπο απόκτησης χρημάτων των υπερθεματιστών. 
Μιλάτε σαν να μην υπάρχει κανείς άλλος εκτός από τη δική μας επιτροπή για να σώσει αυτόν εδώ τον τόπο. Δεν υπάρχουν τα δικαστήρια; Θέλετε την Επιτροπή Θεσμών για να προετοιμάσετε την απόφασή σας να καταργήσετε τον νόμο Παπά.

Βορίδης: Αρνείστε τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και εμπλέκεται το Κοινοβούλιο στην κάλυψη ενός σκανδάλου.

Βενιζέλος: Να κληθεί εδώ ο κ. Παππάς, για να ενημερώσει την Επιτροπή και να κληθούν και οι τέσσερις υπερθεματιστές.

Χριστοδουλοπούλου: Εάν θέλετε κοινοβουλευτικό έλεγχο, ζητήστε εξεταστική επιτροπή ή κάντε επερώτηση ή επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό. Θέλετε να ασχολείται η επιτροπή επί μήνες για την συγκεκριμένη υπόθεση; Μιλάτε εσείς για την πολυφωνία και το μαύρο, που όταν ρίξατε μαύρο στην ΕΡΤ δεν είδα να ζητάτε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών. Θέλετε η επιτροπή εμμέσως να ασχοληθεί με τη συνταγματικότητα του νόμου και με το πόθεν έσχες των καναλαρχών.

Βορίδης: Καταλάβαμε... Με το ηθικό πλεονέκτημα τελειώσαμε πια. Αρνείστε γιατί είναι ο Καλογρίτσας, αρνείστε γιατί είναι η αριστερή διαπλοκή.

Χριστοδουλοπούλου: Θέλετε να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη. Νομίζετε ότι όσο συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας θα ακούει και τις δικές μας κρίσεις εδώ;
Όταν κλείσατε την ΕΡΤ ήταν όλα «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Δεν θέλατε τότε να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών.

Βορίδης: Δεν επιτρέπετε στο Κοινοβούλιο να ασκήσει δικαιώματά του. Γίνονται σκάνδαλα τρομερά και δεν θέλετε να ελεγχθούν.

Χριστοδουλοπούλου: Δεν θέλουμε να καλύψουμε κανένα σκάνδαλο. Η δικαιοσύνη θα κρίνει αν ισχύουν αυτά που λέγονται για βοσκοτόπια, η Δικαιοσύνη θα κάνει ανάκληση της άδειας.
Σκάνδαλα, κ. Βορίδη, είναι και αυτά που αποκαλύπτονται στην εξεταστική που συμμετέχετε, όπου τα κανάλια έπαιρναν από την ίδια τράπεζα δάνεια που παίρνει και ο κ. Καλογρίτσας.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!