Θ. Φωτίου: Επινόηση των ΜΜΕ οι μεγάλες περικοπές στις συντάξεις

Επινόηση των μέσων Ενημέρωσης είναι για την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, οι «δήθεν φοβερές περικοπές στις συντάξεις», ενώ η ίδια υποστήριξε ότι συναντά πολλούς συνταξιούχους στον δρόμο οι οποίοι της επισημαίνουν ότι δεν έχουν δει μειώσεις στις συντάξεις τους.
  
«Εγώ βλέπω πάρα πολύ κόσμο στον δρόμο και μου λέει "εμένα η σύνταξή μου ήταν 920 ευρώ και είναι 920 ή 917". Δεν είχαν καμία από αυτές τις φοβερές περικοπές που λένε τα ΜΜΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Φωτίου σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Αλλά να ξέρετε ένα πράγμα: Αυτό είναι κοντή γιορτή. Στο τέλος του χρόνου και στις αρχές του επομένου, καθένας από τους συνταξιούχους θα έχει μετρήσει αν τα λεφτά που έχει στην τσέπη του είναι αυτά που λέμε εμείς ή αυτά που λένε τα ΜΜΕ. Ξέρετε, δεν υπάρχει πιθανότητα να κοροϊδέψουμε κανέναν», σημείωσε ακόμα.

Όπως είπε «είναι οδυνηρό να λέμε ότι 700 χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα 200 ευρώ μηνιαίο εισόδημα κατά άτομο, ενώ εσείς αναφέρεστε στις μειώσεις σε συντάξεις των 1300 ευρώ. Οι 12 οριζόντιες περικοπές που έγιναν άραγε ισοσταθμίζονται με το ποσοστό των υψηλότερων συντάξεων, οι οποίες κόπηκαν από εμάς; Η αύξηση στις εισφορές για την υγεία, είναι ελάχιστη».

Παράλληλα, η κα. Φωτίου επισήμανε: «Παραλάβαμε μια χώρα μετά από πόλεμο. Οι δείκτες 25% καταστροφής του ΑΕΠ υπάρχουν όταν μια χώρα έχει υποστεί πόλεμο» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει «αναλάβει τιτάνιο έργο ανασυγκρότησης».

Σε ερώτηση εάν «στον τομέα του κοινωνικού κράτους η κατάσταση είναι καλύτερη από την προηγούμενη τριετία» είπε: «Να ρωτήσετε τις 500 χιλιάδες δικαιούχων της κάρτας αλληλεγγύης οι οποίοι βλέπουν κάθε μήνα να μπαίνουν στην κάρτα τους από 70 έως 220 ευρώ και οι οποίοι δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Να ρωτήσετε τις 100 με 200 χιλιάδες οικογένειες οι οποίες έχουν δωρεάν ρεύμα και που τους είχε κοπεί».

«Το να γυρίσουμε ξανά σε εκείνους που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση θα είναι το εγκληματικότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στο λαό μας και βέβαια δεν προτιθέμεθα να αφήσουμε να συμβεί. Να μην έχετε καμία αμφιβολία» κατέληξε η αναπληρώτρια υπουργός.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!