Κυνηγώντας γκιουλενιστές και πράκτορες

Σε «αποψίλωση» και στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ προχώρησαν οι τουρκικές αρχές, που απέπεμψαν ακόμη 87 μέλη της ως ύποπτα για διασυνδέσεις  με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν.  

Σε βάρος 52 από αυτούς διενεργείται ποινική έρευνα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, που επανέλαβε ότι ο πρώην ιεροκήρυκας κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα του στρατιωτικού πραξικοπήματος 

Συνολικά 141 μέλη της ΜΙΤ έχουν παυθεί και έρευνες εναντίον 100 μεταξύ αυτών έχουν ολοκληρωθεί, μετέδωσε το πρακτορείο.

Για την πρώτη φορά οι υπηρεσίες πληροφοριών αποτελούν στόχο του τουρκικού καθεστώτος, στο πλαίσιο των πρωτοφανών εκκαθαρίσεων μετά την 15η Ιουλίου. 

Όμως, οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν να εκδίδουν εντάλματα κράτησης με σκοπό τη μαζική καταστολή των οπαδών του Γκιουλέν.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν εντάλματα σε βάρος 121 ατόμων ως ύποπτα για διασυνδέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν». Ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη και διευθυντές φιλανθρωπικής οργάνωση που συνδέεται με το κίνημα το  ιεροκήρυκα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας σε 18 πόλεις για τη σύλληψη υπόπτων υπόπτους.

Θυμίζουμε ότι στη γειτονική χώρα κρατούνται χιλιάδες άνθρωποι για φερόμενες σχέσεις με το πραξικόπημα. Δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί αλλά και εκπαιδευτικοί έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις εργασίας τους.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!