Και "υπογενικό" κατώτατο μισθό προτείνει η επιτροπή για τα εργασιακά

«Ακραίο παίκτη, που δεν μπορούμε να πείσουμε», χαρακτήρισε το ΔΝΤ ο υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι «η λογική μας είναι να το απομονώσουμε» και ευελπιστώντας ότι το Ταμείο δενξ θα επιμείνει στα εργασιακά.

 

 «Ευελπιστούμε ότι το Ταμείο δεν θα επιμείνει στις θέσεις του, μετά και το πόρισμα της επιτροπής σοφών» είπε ο υπουργός μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον Σκάι, υποστηρίζοντας ακόμη ότι δεν θα ανοίξει εκ νέου το ασφαλιστικό, παρά τις ενστάσεις του ΔΝΤ. «Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης, αυτό έχει κλείσει, στο πλαίσιο της α’ αξιολόγησης» συμπλήρωσε.

 

 «Προσπαθούμε να κάνουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα βελτιώνει τη θέση του 90% των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα δουν μείωση των εισφορών τους», είπε.

 

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, ο υπουργός ανέφερε ότι στόχος είναι να μπορούν εργοδότες και εργαζόμενοι να συζητούν για το επίπεδό του, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι κοινωνικοί εταίροι να συμφωνήσουν σε μια αύξηση σε επίπεδο εθνικής συλλογικής σύμβασης. Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι το όριο του κατώτερου μισθού θα αυξηθεί ή θα μειωθεί, ο υπουργός δήλωσε ότι «μόνο επάνω μπορεί να πάει».

 

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, εκτός από τον κατώτατο μισθό τον οποίο προτείνεται να καθορίζουν οι κοινωνικοί εταιροι και να αποφασίζεται από επιτροπή, προτείνει ακόμη η καθιέρωση ενός υπο-γενικού κατώτατου μισθού, κάτω δηλαδή από τον κατώτατο για νέους κάτω των 25 ετών και χωρίς εργασιακή εμπειρία.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!