Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Θάσο

Όλα τα πύρινα μέτωπα της φωτιάς, που ξέσπασε στη Θάσο τα ξημερώματα του Σαββάτου τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο από τις επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, μετά από τέσσερα 24ωρα.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έναν μεγάλο καθημερινό αγώνα οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν χθες το απόγευμα να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές στα βορειοδυτικά, τα δυτικά και τα νότια.

Όμως, στάχτη έγιναν συνολικά πάνω από 140.000 στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων και επιφέροντας τεράστιο πλήγμα στους ελαιοπαραγωγούς και τους μελισσοκόμους του νησιού.

Έχουν καεί περισσότερα από δέκα σπίτια, έχουν υποστεί ζημιές τουριστικές εγκαταστάσεις, ενώ έχουν καταστραφεί ολοσχερώς χιλιάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα.

Με απόφαση του δημάρχου Θάσου τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν ούτε και σήμερα παρά τον αρχικό σχεδιασμό, που είχε ανακοινωθεί.

Οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν στο νησί για ένα ακόμα 24ωρο, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Σαράντα επτά πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα αντιμετώπισε το πυροσβεστικό σώμα, το τελευταίο 24ωρο. Από τις πυρκαγιές αυτές οι 16 ήταν αγροτοδασικές και οι 31 αστικές.

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!