Εκλογές UEFA: Νέος πρόεδρος ο Σέφεριν! [pics]

Ο Σλοβένος Αλεξάντερ Σέφεριν είναι ο νέος πρόεδρος της UEFA! Ηταν το μεγάλο φαβορί και νίκησε άνετα τον Ολλανδό, Μίκαελ Φαν Πράαγκ με ψήφους 42-13, στο συνέδριο της Αθήνας.
 

Ο 48χρονος είναι νομικός και πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σλοβενίας από το 2011, ενώ τότε έγινε και δεύτερος και τρίτος αντιπρόεδρος της νομικής επιτροπής της UEFA.

Βρέθηκε για έξι μήνες στο διοικητικό συμβούλιο της Ολίμπια Λιουμπλιάνας, της οποίας ήταν επί χρόνια νομικός σύμβουλος. Ως πρόεδρος της ομοσπονδίας της Σλοβενίας προσέλκυσε νέες χορηγίες, βελτίωσε τις τηλεοπτικές συμφωνίες, τα βρήκε με τους διεθνείς ποδοσφαιριστές για τα πριμ τους και δημιούργησε καλό κλίμα στην εθνική και στα πρωταθλήματα.

Στόχος του θα είναι να αποτρέψει τη δημιουργία κλειστής Σούπερ Λίγκας με μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους κάτι που θα "χτυπήσει" σοβαρά το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο ίδιος έχει τονίσει ότι θέλει να πατάξει τη διαφθορά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

 «Σας ευχαριστώ για τη τεράστια υποστήριξη. Είναι τιμή και ευθύνη την ίδια στιγμή. Σημαίνει πολλά για μένα. Η οικογένειά μου και η Σλοβενία είναι περήφανες γι αυτό. Ελπίζω πως μια μέρα θα είστε περήφανοι και εσείς για μένα», τόνισε ο νέος πρόεδρος της UEFA.

Ο Αλεξάντερ Σέφεριν έγινε σήμερα ο έβδομος πρόεδρος στην Ιστορία της UEFA. Ο 48χρονος Σλοβένος δικηγόρος πήρε τη «σκυτάλη» από τον Μισέλ Πλατινί, ο οποίος παύθηκε τον περασμένο Μάιο, λόγω της εμπλοκής του σε σκάνδαλο της FIFA. Πριν από τον Πλατινί πρόεδρος ήταν ο Σουηδός, Λέναρντ Γιόχανσον, ο οποίος κάθησε για τέσσερις συνεχείς θητείες στον προεδρικό θώκο. Πρώτος πρόεδρος της UEFA, που ιδρύθηκε το 1954, ήταν ο Δανός Εμπε Σβαρτς, ενώ οι παράγοντες που διετέλεσαν πρόεδροι μέχρι σήμερα είναι οι εξής:

 

1954-1962: Εμπε Σβαρτς (Δανία)

1962-1972: Γκουσταβ Βίντερκερ (Ελβετία)

1973-1983: Αρτέμιο Φράνκι (Ιταλία)

1984-1990: Ζακ Ζορζ (Γαλλία)

1990-2006: Λέναρντ Γιόχανσον (Σουηδία)

2007-2016: Μισέλ Πλατινί (Γαλλία)

2016- : Αλεξάντερ Σέφεριν (Σλοβενία)


Να σημεωθεί ότι η Ιταλίδα Εβελίνα Κριστιλίν,60 ετών, μοναδική υποψήφια, εξελέγη εκπρόσωπος της UEFA στο συμβούλιο της FIFA.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!