Σε πολύ δύσκολη θέση ο Μπέντο

ΤΩΝ ΧΡ. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ & Α. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Η νέα ήττα του Ολυμπιακού, αυτήν τη φορά από τον ΑΠΟΕΛ, οδηγεί σε άμεσες εξελίξεις που αφορούν τον πάγκο της ομάδας του Πειραιά, καθώς το μέλλον του Πάουλο Μπέντο στον πάγκο των Πειραιωτών είναι εξαιρετικά αμφίβολο. Επί της ουσίας, ο Πορτογάλος τεχνικός είναι αυτήν τη στιγμή στον «αέρα», χωρίς να έχει στηρίγματα, καθώς ο 47χρονος κόουτς δεν δείχνει σε θέση να δώσει απαντήσεις στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που έχουν οι πρωταθλητές.

Οι πληροφορίες λοιπόν αναφέρουν ότι ο Μπέντο θα έχει μιαν ακόμα ευκαιρία, στο ντέρμπι της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ. Κι αυτό μάλιστα επειδή σήμερα είναι Παρασκευή και δεν είναι εύκολο να μπει ο Ολυμπιακός στη διαδικασία αλλαγής προπονητή 48 ώρες πριν από το πολύ σημαντικό ματς απέναντι στους «κιτρινόμαυρους».

Είναι όμως πασιφανές ότι ο Πορτογάλος προπονητής παίζει τη θέση του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και αν ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει την Ενωση, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα προχωρήσουν άμεσα στη λύση της συνεργασίας τους με τον 47χρονο προπονητή. Οπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Πάουλο Μπέντο γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι σε δύσκολη θέση και πως έχει επί της ουσίας ένα παιχνίδι για να κρατήσει τη θέση του στον πάγκο των πρωταθλητών. Ολα λοιπόν για τον Πορτογάλο κρίνονται στον αγώνα με την ΑΕΚ, την Κυριακή το βράδυ, στον Πειραιά.

«Δεν το ελέγχω εγώ…»

Μετά τη λήξη του αγώνα, διάχυτη ήταν η αίσθηση στο «Γ. Καραϊσκάκης» πως στον Ολυμπιακό υπάρχει κρίση, ωστόσο ο Πάουλο Μπέντο το αρνήθηκε. Ο Πορτογάλος τεχνικός χαρακτήρισε κομβικό το ματς με την ΑΕΚ, αλλά με διπλωματικό τρόπο απάντησε αν είναι και για τη δική του πορεία στην ομάδα…

«Ως προπονητής, πάντα έχω την τάση να συγκεντρώνομαι σε ό,τι μπορώ να ελέγχω εγώ, όπως την καλύτερη προετοιμασία των παικτών μου για τα παιχνίδια. Είμαι σίγουρος πως οι παίκτες την Κυριακή θα δείξουν το καλύτερο πρόσωπό τους. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με πράγματα τα οποία δεν μπορώ να ελέγξω».

Ο Μπέντο έκανε λόγο για σωστή συμπεριφορά, καλή κυκλοφορία και επιβολή του ρυθμού από την ομάδα του, όμως όπως είπε: «Μας έλειψε η αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων. Είναι λογικό ένας μεγάλος σύλλογος, όταν το αποτέλεσμα δυο φορές σερί δεν είναι να καλό, να παρουσιάζεται ως σε κρίση, αλλά σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάσαμε δεν υπάρχει κρίση».

%PHOTO2%

Για την αλλαγή του Φορτούνη, ο Μπέντο χαρακτήρισε πολύ καλή την απόδοσή του, αλλά «ξεκίνησε από το πρώτο ημίχρονο να αισθάνεται ενοχλήσεις και δεν θέλαμε να τον θυσιάσουμε άλλο», ενώ απέδωσε σε ασυνεννοησία, στην οποία ενεπλάκη και ο τέταρτος, το σκηνικό με την αλλαγή του Φορτούνη με τον Μάριν.

Ο Μπέντο δεν αρνήθηκε πως με αντιπάλους που αμύνονται μαζικά μία από τις στρατηγικές είναι η μπάλα να φτάνει απευθείας στην αντίπαλη άμυνα με μεγάλες μπάλες, δεν διέγνωσε πρόβλημα στην αμυντική γραμμή, ενώ παρά το ότι αρχικά είπε πως τουλάχιστον η ισοπαλία θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα, εν συνεχεία ανασκεύασε, τονίζοντας πως σαφώς η νίκη θα ήταν πιο δίκαιη…

Δεν μπορούσαν να το χωνέψουν

Η απόλυτη κατήφεια... Δεν μπορούσαν να χωνέψουν τη χθεσινή ήττα οι παίκτες του Ολυμπιακού. «Πραγματικά, δεν πιστεύω ότι κάναμε κάτι λάθος. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και είναι λυπηρό ότι φεύγουμε απόψε από το γήπεδο χωρίς βαθμούς» δήλωσε στο φινάλε ο σέντερ φορ των «ερυθρόλευκων», Μπράουν Ιντέγε, που είδε την μπάλα να προσκρούει στο δοκάρι στο δεύτερο ημίχρονο ύστερα από δική του κεφαλιά και παρέμβαση του Μερκή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και ο Σεμπά: «Είμαι πολύ απογοητευμένος. Δώσαμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σίγουρα μέτρησε η έλλειψη τύχης». Οι παίκτες του Ολυμπιακού πάντως θεωρούν ότι η ομάδα θα γυρίσει τον... διακόπη (μετά τις ήττες από Λάρισα και ΑΠΟΕΛ) στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ. «Σε καμία περίπτωση δεν χάνουμε τη συγκέντρωσή μας. Είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε καλά προετοιμασμένοι, με σαφή στόχο τη νίκη» τόνισε ο Βραζιλιάνος, ενώ ο Ιντέγε σημείωσε: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω ό,τι έχει συμβεί και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες».


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!