Τον πρώην υπάλληλό του υπερασπίστηκε το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) τοποθετήθηκε στο θέμα της ΕΛΣΤΑΤ και του πρώην επικεφαλής Ανδρέα Γεωργίου, υπερασπιζόμενο τον πρώην υπάλληλό του και στέλνοντας μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να μη δώσει συνέχεια στην υπόθεση.  

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις, έσπευσε να συνταυτιστεί με τις απόψεις της Κομισιόν και τις «ανησυχίες» που διατύπωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λίγες ημέρες νωρίτερα. 

«Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της Κομισιόν σε σχέση με τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία των στοιχείων για το έλλειμμα... Από το 2010 έχει γίνει σοβαρή πρόοδος για να βελτιωθεί η εγκυρότητα των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας με τη βοήθεια του ΔΝΤ... Αυτή η πρόοδος πρέπει να συνεχιστεί...», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ράις.

Όσο για τον κ. Γεωργίου, παραδέχθηκε ότι είναι πρώην στέλεχος του Ταμείου, επιφυλάχθηκε, ωστόσο να εξετάσει κατά πόσο είχε παραιτηθεί από το 2010, όταν ανέλαβε την ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ. 

Οι δηλώσεις Ράις έρχονται τη στιγμή που o αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ανακοίνωσε σήμερα (Πέμπτη) ότι «η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat».

Παράλληλα σήμερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το έλλειμμα του 2009, με αφορμή δύο δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία». 

Εξάλλου, ο κ. Ράις δήλωσε πως η επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Ντέλια Βελκουλέκσου, θα φτάσει στην Αθήνα γύρω στα μέσα Σεπτεμβρίου (πιθανότατα στις 12/9), στο πλαίσιο του ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων. 

Παράλληλα, η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ενθαρρυμένη από τις πρόσφατες προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας και εμφανίσθηκε αισιόδοξη ότι σύντομα θα ψηφισθεί και θα εφαρμοσθεί η νομοθεσία για τις μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, τόνισε ότι το ΔΝΤ δεν είναι ακόμη έτοιμο να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, βάζοντας εκ νέου θέμα βιωσιμότητας του χρέους.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!