Δεύτερο τετ α τετ Τσακαλώτου – Βελκουλέσκου

Δεύτερη συνάντηση, πιθανότητα πριν την αναχώρηση της Ντέλιας Βελκουλέσκου από την Ελλάδα, είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με την εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα μας.

Κλείνοντας αυτό το γύρο των επαφών η «σκληρή» Ντέλια φέρεται να είδε νωρίτερα το πρωί και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για ζητήματα, που άπτονται του τραπεζικού συστήματος. 

Σημειώνεται πως η κ. Βελκουλέσκου είναι η επικεφαλής της ομάδας, που όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιεί συναντήσεις με φορείς και εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο της νέας έκθεσης της ελληνικής οικονομίας, την οποία θα καταθέσει το ΔΝΤ. 

Το κλιμάκιο του Ταμείου παρέτεινε την παραμονή του στην Ελλάδα, ώστε να συλλέξει επικαιροποιημένα στοιχεία για τη συγκεκριμένη έκθεση.

Η έκθεση αυτή θα αποτελέσει τη βάση για τη μελέτη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη και να δοθεί στην δημοσιότητα προς το τέλος του έτους.

Ο κ. Τσακαλώτος θα έχει την ευκαιρία να τα ξαναπεί με την κ. Βελκουλέσκου στις 17 Οκτώβρη, όταν θα επιστρέψει το κλιμάκιο του Ταμείου για τη δεύτερη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. 

 

 

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!