Εγκαινιάστηκε ο ανισόπεδος κόμβος Ευκαρπίας από τον Υπουργό Υποδομών Χ. Σπίρτζη παρουσία του Δημάρχου Δ. Δεμουρτζίδη


Εγκαινιάστηκε ο ανισόπεδος κόμβος Ευκαρπίας από τον Υπουργό Υποδομών Χ. Σπίρτζη παρουσία του Δημάρχου Δ. Δεμουρτζίδη

Παρουσία του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και πολλών μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ο ανισόπεδος κόμβος Ευκαρπίας επί της Δυτικής εσωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης. Είναι το πρώτο έργο που ολοκληρώνεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης του αστικού αυτοκινητόδρομου από τον Κ16 της ΠΑΘΕ μέχρι το ύψος της Ευκαρπίας, σε μήκος οκτώ χιλιομέτρων.
Η αναβάθμιση της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής θεωρείται σημαντικό έργο, καθώς εκτιμάται ότι θα μειωθούν τα οδικά ατυχήματα, θα βελτιωθεί η ασφάλεια και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης, θα αυξηθεί η πραγματική ταχύτητα κυκλοφορίας και θα εξοικονομείται χρόνος διαδρομής.
Το συγκεκριμένο έργο που εγκαινιάστηκε, κατασκευάστηκε μέσα σε δύο χρόνια και ουσιαστικά καταργεί τα φανάρια, υπογειοποιεί για 70 μέτρα την περιφερειακή και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες των κατοίκων της Ευκαρπίας και των χρηστών του περιφερειακού.
Στην τελετή εγκαινίων παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου Πέτρος Σούλας και ο Δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης, ο πρώην Νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος, ενώ την Εγνατία Οδό η οποία είναι η αναθέτουσα αρχή των έργων, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Απόστολος Αντωνούδης, η Αντιπρόεδρος Μυρσίνα Παυλούδη, η Διευθύνουσα Σύμβουλος Γλυκερία (Ρία) Καλφακάκου και πολλά στελέχη της εταιρίας.
Από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά ήταν παρόντες οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστας Πάντσης, Κοινωνικών Υπηρεσιών Παντελής Νιγδέλης, Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης, οι εντεταλμένοι Κώστας Στούπας και Δημήτρης Λαλές, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανάσιος Κίκης και Γεώργιος Λίλτσης και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της ΔΚ Ευκαρπίας Γιώργος Ασλανίδης.
Ο Τομέας Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε από το Μιχάλη Σπάσο.
Ο Υπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα ρίξει βάρος στις υποδομές και στις αστικές συγκοινωνίες και παραδέχτηκε ότι η δυτική Θεσσαλονίκη είναι μια περιοχή εγκαταλελειμμένη και ότι σύντομα θα παραδοθούν και οι άλλοι δύο κόμβοι του ίδιου έργου.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης συνομίλησε με τον Υπουργό και τόνισε την απουσία ηχοπετασμάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του έργου, την ανάγκη να συνεχιστούν με ταχείς ρυθμούς οι υπόλοιπες εργασίες που αφορούν την εξέλιξη και ολοκλήρωση της βελτίωσης και αναβάθμισης της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης και τον προγραμματισμό για επέκταση του Μετρό προς τη δυτική Θεσσαλονίκη.
Συνοπτική περιγραφή του έργου
Το έργο Βελτίωση – Αναβάθμιση Δυτικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης από Α/Κ Κ5 περιοχή Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, έως Α/Κ Μακρυγιάννη, αποτελεί μέρος του συνόλου της προς αναβάθμιση Δυτικής Εσωτερικής Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης και υλοποιείται μέσω της κατάργησης των σηματοδοτούμενων ισόπεδων κόμβων και της δημιουργίας δύο νέων ανισόπεδων κόμβων, της αναβάθμισης του Α/Κ Λαγκαδά, της αντικατάστασης των στηθαίων ασφαλείας και της κεντρικής νησίδας βάση νέων προδιαγραφών, του ασφαλτοτάπητα σε όλο το μήκος του τμήματος καθώς και μέσω παρεμβάσεων στο παράπλευρο και τοπικό δίκτυο.










Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!