Τρεις κόκκινες γραμμές για την αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Τρεις «κόκκινες γραμμές» για την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του ΔΕΣΦΑ θέτει η κυβέρνηση, όπως προκύπτει από τη συνάντηση με εκπροσώπους της ιταλικής εταιρία SNAM, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη.

Σύμφωνα με τις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη, η SNAM πρόκειται να εξαγοράσει μέρος των μετόχων του ΔΕΣΦΑ, προκειμένου το ποσοστό της αζέρικης SOCAR, που έχει αναδειχθεί πλειοδότης, να περιορισθεί κάτω από το 50%.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο, οι προϋποθέσεις που τίθενται (οι οποίες έγιναν γνωστές και στους εκπροσώπους των εταίρων κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων την προηγούμενη εβδομάδα) είναι ότι η επιδιωκόμενη ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης πρέπει να βασίζεται:

  • «Στον απόλυτο σεβασμό της διευθέτησης της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει της οποίας η SOCAR δεν μπορεί να διαθέτει ποσοστό μεγαλύτερο από 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΣΦΑ και οφείλει να περιοριστεί σε ρόλο παθητικού μετόχου.
  • » Στη μη μεταβολή του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ, που τυχόν αμφισβήτησή του θα οδηγούσε σε ακύρωση του διαγωνισμού.
  • » Στη διατήρηση του καθεστώτος που διαμορφώθηκε μετά την τελευταία νομοθετική ρύθμιση για τον ΔΕΣΦΑ».

Από το ΥΠΕΝ επισημαίνεται ακόμη ότι «η κυβέρνηση εργάζεται για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής και των νοικοκυριών».


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!