Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» ΝΔ σε Δένδια

«Προσωπικές» χαρακτηρίζει τις απόψεις του Νίκου Δένδια η Νέα Δημοκρατία αναφορικά με τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου πως όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση θα επιστρέψει τα 246 εκατ. ευρώ στους καναλάρχες. Κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησαν στην κριτική του Νίκου Παππά λαμβάνοντας σαφέστατες αποστάσεις από τα όσα ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Ν. Δένδιας.

Πηγές της Πειραιώς δίνοντας απάντηση στον υπουργό Επικρατείας, Ν. Παππά, για το θέμα των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών αναφέρουν: «Ο κ. Δένδιας εξέφρασε προσωπικές του απόψεις. Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι γνωστή και ξεκάθαρη: θα ακυρώσει τον "νόμο Παππά" και θα επαναφέρει τις αδειοδοτικές και εποπτικές αρμοδιότητες στο ΕΣΡ. Θα καταργήσει τον περιορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών, αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες του ψηφιακού φάσματος. Οι επιπρόσθετες άδειες δεν θα δοθούν με κριτήριο ποιος δίνει τα περισσότερα, αλλά με συγκεκριμένες βασικές προϋποθέσεις, όπως η απόλυτη διαφάνεια στην προέλευση των χρημάτων και η ανταπόκριση σε αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και ενιαίο τίμημα».

«Σε κάθε περίπτωση ο νόμος αυτός, όπως εκτιμούμε, θα κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ, γιατί αυτό θα συνέβαινε σε κάθε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Και φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έχουν δοθεί, για να επιστραφούν κιόλας», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας είχε σχολιάσει τις δηλώσεις Δένδια τονίζοντας

«Αυτή είναι η ΝΔ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν πληρώνουν οι ισχυροί».

Ο Νίκος Παππάς σχολίασε με δηκτικό τρόπο τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια επισημαίνοντας ότι «Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία».

Κάλεσε, ακόμη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του.

 

Αυτή είναι η ΝΔ,αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι &βγάζει σπυριά όταν πληρώνουν οι ισχυροί|Απάντηση σε Δένδια https://t.co/85D5Ku6R4b

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 8 Σεπτεμβρίου 2016

Αναλυτικά:

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Νίκος Δένδιας, δήλωσε σήμερα ότι το κόμμα του θα επιστρέψει στους τηλεοπτικούς σταθμούς τα 246 εκατ. ευρώ που πληρώνουν για τις τηλεοπτικές άδειες. Αυτή είναι η Ν.Δ. Αρρωσταίνει όταν ωφελούνται οι αδύναμοι και βγάζει σπυριά όταν υποχρεώνονται να πληρώσουν οι ισχυροί.

Μάλλον στο Μοσχάτο μετακόμισε το παράρτημα κάποιου τηλεοπτικού σταθμού, όχι η Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, κατά την αποψινή του συνέντευξη στον –εκ των προσωρινών υπερθεματιστών- τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και να δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγνωρίζει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού

Σημειωτέον ότι ο Νίκος Δένδιας, μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΪ τόνισε χαρακτηριστικά ότι η ΝΔ «δεν αναγνωρίζει τον διαγωνισμό.θα προκηρύξει και άλλες άδειες και επειδή δεν είμαστε μπαταχτσήδες, χρήματα από αυτά που δόθηκαν με τους συγκεκριμένους όρους θα πρέπει να δοθούν πίσω».

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι το συνολικό αποτέλεσμα για το δημόσιο θα είναι θετικό.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!