Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θάσο. Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ο συνδυασμός του βρεγμένου εδάφους με την πτώση των ανέμων το πρωί έκανε τους επιτελείς να νιώσουν λίγο πιο αισιόδοξα, όμως σύντομα άλλαξε και πάλι διαθέσεις ο καιρός με αποτέλεσμα να φουντώσει ακόμα περισσότερο η πυρκαγιά από τους βοριάδες εντάσεως 5-6 μποφόρ που πνέουν πλέον στην περιοχή και δυσχεραίνουν περαιτέρω τις υπερπροσπάθειες κατάσβεσης, παρά τις συνεχείς ενισχύσεις των δυνάμεων που επιχειρούν.

Ενδεικτικός αυτής της υπερπροσπάθειας άλλωστε είναι ο τραυματισμός ενός εποχικού πυροσβέστη ο οποίος υπέστη σοβαρό κάταγμα στο πόδι του (υπέστη και αιμορραγία) και χρειάστηκε η μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου και νοσηλεύεται.

Μαζί με τις τελευταίες ενισχύσεις, που έφτασαν στο νησί, πλέον στα πύρινα μέτωπα έχουν ριχθεί συνολικά 106 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 οχήματα ΟΤΑ, 3 βαρέα μηχανήματα χωματουργικών εργασιών για τη διάνοιξη ζωνών, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Στο Άγιο Όρος που επίσης έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από νωρίς τω πρωί του Σαββάτου εξαιτίας κεραυνών, στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Χιλανδαρίου, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι σαφώς καλύτερη, δεν κινδυνεύουν μοναστήρια και μάλιστα οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τονίζουν πως εάν δεν έπνεαν στην περιοχή επίσης δυνατοί άνεμοι, ίσως η φωτιά τώρα να είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο έχει περιοριστεί κατά πολύ και είναι αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία της.

Στο σημείο επιχειρούν πλέον και τις ενισχύσεις που επίσης έχουν φτάσει, 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!