Κύκλοι του ΣτΕ "μαλώνουν" τον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ - "Πιο επιφυλακτικά τα δημόσια πρόσωπα στις προσωπικές εκτιμήσεις"

- Κανονικά πρόκειται να συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα ασφαλιστικά μέτρα των τηλεοπτικών σταθμών
- Οι “δεύτερης γενιάς” προσφυγές πρόκειται να αναβληθεί η εκδίκασή τους, σύμφωνα με πληροφορίες
- Κύκλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρθηκαν στην πρωτοφανή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες
- Οι αποφάσεις για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων δεν προδικάζει την απόφαση για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου

Κανονικά πρόκειται να συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα ασφαλιστικά μέτρα των τηλεοπτικών σταθμών για το θέμα των αδειών.

Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να αναβληθεί αυτεπάγγελτα από τον εισηγητή σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, η συζήτηση κάποιων από τις «δεύτερης γενιάς» προσφυγές που είχαν κατατεθεί για το θέμα των αδειών.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει οριστεί η ημερομηνία για την διάσκεψη των δικαστών της Ολομέλειας του ΣτΕ οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν για την συνταγματικότητα ή όχι του επίμαχου νόμου.

Στο μεταξύ, το θέμα συζήτησης σήμερα στα πηγαδάκια των δικαστηρίων ήταν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα πως το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν πρόκειται να ακυρώσει με απόφαση του τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χωρίς να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα κύκλοι του ΣτΕ σχολίαζαν πως «κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση και τα δημοσιά πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στη διατύπωση των προσωπικών τους εκτιμήσεων.

Η έκδοση από το ΣτΕ συγκεκριμένων αποφάσεων στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, δεν προδικάζει και την απόφαση στις κύριες προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Τότε κρίθηκε η αναγκαιότητα για παροχή προσωρινής προστασίας και δεν εξετάστηκε το θέμα της συνταγματικότητας αλλά και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα που έχουν τεθεί στις κύριες προσφυγές».


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!