«Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει» ο Αλ. Τσίπρας

«Συγκρατημένα αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει» ανέφερε ότι αποχωρεί από την Μπρατισλάβα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής των 27 ηγετών της Ε.Ε.

«Σήμερα έγινε αντιληπτό ότι οι περισσότεροι από τους 27 ηγέτες της Ε.Ε. έχουν κατανοήσει ότι βρισκόμαστε σε μια μεγάλη κρίση, η οποία θα γίνει υπαρξιακή κρίση, πως αν δεν αλλάξουμε θα οδηγηθούμε σε μεγάλα αδιέξοδα» σημείωσε, προειδοποιώντας ότι αν δεν αγκαλιάσουμε εκ νέου την έννοια της αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση.

Πρέπει να ξαναμιλήσουμε για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, είπε και επισήμανε ότι οι πολίτες δεν εμπνέονται από την Ε.Ε. γιατί η ζωή τους χειροτέρευσε. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε την ανάγκη η Ευρώπη να αποκτήσει νέο όραμα για να τους εμπνεύσει εκ νέου. 


Πρόσθεσε ότι παραμένουν οι διαφορετικές εκτιμήσεις για συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ωστόσο, μπαίνει στο τραπέζι η κοινωνική ατζέντα.

Ενδεικτικά ανέφερε πως στα κοινά συμπεράσματα οι ηγέτες καλωσορίζουν την παρέμβαση Γιούνκερ στην Ευρωβουλή, η οποία, όπως σημείωσε, βάζει συγκεκριμένους κοινωνικούς στόχους σε προτεραιότητα.

«Γίνεται ένα βήμα, έστω και μικρό, ανολοκλήρωτο, και πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση» συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, υπογράμμισε την ανάγκη να «αντιμετωπίσουμε την κρίση αυτή όχι με μια λογική τύπου "ό,τι δεν είναι στη δική μου αυλή, δε με αφορά"».

Καταλήγοντας επισήμανε πως στη σύνοδο «άνοιξαν κρίσιμα ζητήματα, κάπως αλλάζουν οι ισορροπίες, και μπαίνουν στο προσκήνιο στόχοι που είχαν ξεχαστεί».

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!