Απίστευτο περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς ελεγκτή του ΟΑΣΘ σε επιβάτη


Ένα απίστευτο περιστατικό βίας ελεγκτή  του ΟΑΣΘ κατά μιας νεαρής επιβάτισσας που δεν είχε κόψει εισιτήριο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στον τερματικό σταθμό στην περιοχή της Χαριλάου. Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο – ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.
Πιο συγκεκριμένα, όταν ο ελεγκτής του ΟΑΣΘ διαπίστωσε ότι μια κοπέλα δεν είχε επικυρώσει εισιτήριο ζήτησε αμέσως τον οδηγό να κλειδώσει τις πόρτες του λεωφορείου.
Σε βίντεο που παρουσιάζει το ThessNews.gr, διακρίνεται η κοπέλα να έχει εγκλωβιστεί σε μία γωνία του λεωφορείου με τον ελεγκτή να μην την αφήνει να φύγει προκαλώντας την εύλογη αντίδραση κι άλλων επιβατών.
Η κοπέλα σε κατάσταση πανικού αποφάσισε να πηδήξει από το παράθυρο, ενώ ο διακρίνεται ο ελεγκτής να την τραβάει από τα πόδια με κίνδυνο για την σωματική της ακεραιότητα.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες στο σημείο έσπευσε λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία, χωρίς να διευκρινίζεται αν υπήρξε προσαγωγή και εκκίνηση των νόμιμων διαδικασιών κατά του ελεγκτή του ΟΑΣΘ για παράνομη παρακράτηση και άσκηση απρόκλητης σωματικής και λεκτικής βίας.
Την τελευταία περίοδο όπου οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, και μικρή μερίδα των ΜΜΕ, εκτός των άλλων εστίαζαν και στις κακές υπηρεσίες του Οργανισμού, με αποκορύφωμα τα δεκάδες περιστατικά βίας από ελεγκτές του οργανισμού. Το συγκεκριμένο περιστατικό, ίσως και λόγο της καταγραφής από κινητό τηλέφωνο, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέλη των επιτροπών κατά των αυξήσεων των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, που είχαν ενεργό δράση στο παρελθόν, τονίζουν μιλώντας στο alterthess.gr ότι τα τηλέφωνα καταγγελιών που είχαν δημιουργήσει τότε χτυπούν καθημερινά, μέχρι και σήμερα. Δεκάδες πολίτες κάθε εβδομάδα καταγγέλλουν τη βίαιη συμπεριφορά των ελεγκτών και εργαζομένων του ΟΑΣΘ, απέναντι στους επιβάτες που δεν έχουν εισιτήριο, ή ακόμα δεν έχουν το φοιτητικό ή μαθητικό τους πάσο, που δικαιολογεί την χρήση μειωμένου εισιτηρίου.alterthess


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!