Αντιφασιστικά συλλαλητήρια για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Αντιφασιστική διαδήλωση στην Αμφιάλη, στην οδό Παύλου Φύσσα 60 (πρώην Τσαλδάρη), θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ αντιφασιστικό συλλαλητήριο προγραμματίζεται και για την Κυριακή στις 17:00 στη διασταύρωση των οδών Αλκιβιάδου και Υγείας πίσω από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Αρχικά έγινε συγκέντρωση στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία που πέρασε από τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και τη Λεωφόρο Νίκης, για να καταλήξει στο σημείο από όπου ξεκίνησε η κινητοποίηση.

Για τις 6 το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί άλλες δύο συγκεντρώσεις στην Καμάρα και την πλατεία αρχαίας αγοράς.

Μπλόκο Cosco σε συναυλία του Δήμου Κερατσινίου

Την αντίδραση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας προκάλεσε η απόφαση της Cosco -έχει αναλάβει πλέον τη διαχείριση του ΟΛΠ- να μη δώσει έγκριση για τη διοργάνωση συναυλίας δίπλα από τις πέτρινες αποθήκες.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας επισημαίνει ότι με αίτησή του «ζήτησε από τον ΟΛΠ ΑΕ τον χώρο δίπλα από τις πέτρινες αποθήκες για να διοργανώσει συναυλία την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη μνήμη του συμπολίτη μας Παύλου Φύσσα που πριν από τρία χρόνια δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής».

Και προσθέτει ότι η νέα διοίκηση του ΟΛΠ απάντησε με το παρακάτω κείμενο: «Σε απάντηση του ως άνω σχετικού εγγράφου σας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, όπως γνωρίζετε, ο ευρύτερος χώρος ο οποίος αιτείστε για παραχώρηση με σκοπό τη διοργάνωση συναυλίας εξυπηρετεί ένα σημαντικό μέρος της επιβατικής κίνησης της ακτοπλοΐας όπως οι γραμμές Β. Αιγαίου, Κρήτης, Δωδεκανήσου, με πλήθος επιβατών και τροχοφόρων (φορτηγά, λεωφορεία, νταλίκες, δίκυκλα, ΙΧ κ.λπ.). Εν μέσω λοιπόν τουριστικής περιόδου για λόγους ασφαλείας δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο αίτημά σας».

Ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος δήλωσε σχετικά: «Στη δική μας αντίληψη το λιμάνι του Πειραιά ήταν και θα παραμείνει δεμένο με την ιστορία των πόλεων μας. Φιλοξενούσε πάντα τις πολιτιστικές, κοινωνικές, πολιτικές δραστηριότητες της πόλης μας, γιατί πάντα ήταν η φυσική συνέχεια της. Είχαμε πάρει σαφή θέση για το ξεπούλημα του λιμανιού στην Cosco και είχαμε επισημάνει ότι πέρα από τις άλλες καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, θα γίνει προσπάθεια το λιμάνι μας να πάψει να είναι προσβάσιμο στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του, τους φορολογούμενους αυτής της χώρας που το έχτισαν και το ανέδειξαν σ' ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με το δικό τους ιδρώτα, με το δικό τους κόπο. Δηλώνουμε ότι ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μαζί με τους κατοίκους της πόλης θα επιβάλλουν το λιμάνι να παραμείνει ανοιχτό και συνδεδεμένο με τις δραστηριότητες της πόλης».

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!