«Τεράστιο λάθος η δίωξη Γεωργίου» λέει ο Ντάισελμπλουμ

Μετά την πρόσφατη αντιπαράθεση κυβέρνησης – Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου και τις καταγγελίες για αλλοίωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε σήμερα «τεράστιο λάθος» την ποινική δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στη Χάγη, ο πρόεδρος του Eurogroup υποστήριξε επίσης πως εάν εκτροχιαστεί το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν θα έχει καμία σχέση με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Στο μεταξύ την πάγια θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την ανάγκη να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και η ποιότητα των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, στα οποία βασίζεται το ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Έπειτα από την πρωτοφανή παρέμβαση της Κομισιόν για την υπόθεση Γεωργίου, εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε σήμερα ότι η Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τη δήλωση του Γιώργου Χουλιαράκη στη Βουλή των Ελλήνων, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εurostat.

Τέλος, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στην ατζέντα του Eurogroup που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου στη Μπρατισλάβα και η Επιτροπή αναμένει ότι θα συζητηθεί και το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ.

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!