Πετρόπουλος: «Δεν καταργείται το ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ»

«Δεν καταργείται το ταμείο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ» τονίζει στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, o υφυπουργός Εργασίας Αναστάσιος Πετρόπουλος και διευκρινίζει ότι η είδηση για την κατάργηση του ταμείου και της οικονομικής αυτοτέλειας του είναι «ψευδής» διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Ακόμη τόνισε ότι «η διάταξη είναι σαφής και αφορά μόνο τους επιμέρους τομείς που υπάρχουν μέσα στα ΕΤΑΠ-ΜΜΕ».

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι «με την τροπολογία καταργήσαμε την οικονομική λογιστική αυτοτέλεια των επιμέρους τομέων, που λειτουργούν εντός των ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ήδη από το 2008 και με το νόμο 3655, όμως αυτή η ένταξή του στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από το 2008 δεν έλυσε το πρόβλημα της χρηματοδότησης των αναγκών των ασφαλισμένων των ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να δανείζει ο ένας τομέας στον άλλο με έναν τρόπο ο οποίος θα μπορούσε να ελεγχθεί ως νομικά εσφαλμένος και να αποδοθούν ευθύνες και σε παλιούς ΕΤΑΠ-ΜΜΕ οι οποίοι δεν έχουν καμία οι άνθρωποι υπαιτιότητα το να δίνονται δανεικά και αγύριστα».

Σε ερώτηση για τον αν είναι εσωτερικό λειτουργικό θέμα του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ο υφυπουργός Εργασίας είπε: «Πρέπει να κατανοήσουν οι συνάδελφοί σας οι οποίοι δημοσιογραφούν και δίνουν ειδήσεις να τις δίνουν με την ορθότητα που πρέπει και θα μου επιτρέψετε να είμαι λίγο πιο αναλυτικός.Για να πω όμως και τούτο ότι τέτοιου είδους ψευδείς ειδήσεις εξυπηρετούν μία σκόπιμη δημιουργία ομιχλώδους τοπίου στην κοινωνική ασφάλιση και στην λειτουργία του ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλισης συνεχώς και κάθε μήνα βγαίνει και κάτι ακόμη το οποίο δεν αποδίδει την αλήθεια. Γι’ αυτό από τη θέση ευθύνης που έχω αισθάνομαι την ανάγκη ιδίως για τους δημοσιογράφους που οφείλουν να λένε την αλήθεια και την είδηση με αλήθεια, γιατί η αλήθεια είναι η ψυχή της δικαιοσύνης για να είναι η είδηση ψυχή της δικαιοσύνης να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Με εντυπωσίασε αυτός ο χαμός που έγινε για κάτι το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που λένε. Οι δημοσιογράφοι το λένε, εμείς δεν το είπαμε πάντως».

Αναλυτικότερα, ο κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε στα ελλείμματα των επιμέρους τομέων «με αποτέλεσμα ο λογαριασμός ανεργίας από την πρώτη διεύθυνση να έχει ελλείμματα ώστε ο λογαριασμός σύνταξης να πληρώνει τα λεφτά αυτά. Αυτό ήτανε μια ανωμαλία, ο τομέας σύνταξης των συντακτών της πρώτης διεύθυνσης έχει δανείσει μέχρι σήμερα στον κλάδο ανεργίας 10.000.000 ευρώ, αυτός ο δανεισμός πρέπει κάποτε να τακτοποιηθεί.Αυτοί που υπέγραψαν για τον δανεισμό θα είναι υπόλογοι αύριο. Με τη διάταξη αυτή απαλλάξαμε ένα κόσμο από μια κατάσταση ανάγκης για την οποία δεν έφταιγε και θα έπρεπε να λογοδοτεί,αυτή η ανωμαλία λύθηκε με αυτόν τον τρόπο άλλωστε για αυτό πήγαμε και στην ενοποίηση. Ο λογαριασμός δώρου της τέταρτης διεύθυνσης έχει δανείσει τον αντίστοιχο τομέα σύνταξης με 20.350.000 ευρώ, δεν είναι δυνατόν αυτά να επιστραφούν ποτέ. Τι θα γίνει με αυτούς που υπέγραψαν; Θα απολογηθούν αύριο; Με τη διάταξη αυτή απαλλαχθήκαν αυτοί οι άνθρωποι και πρέπει επιτέλους αυτό που έπρεπε να έχει γίνει από το 2008 και το κάναμε τώρα να επιλυθεί και το λύνουμε, γιατί πάλι μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο έπρεπε να γίνουν δανεισμοί και ήδη έγιναν με ενέχυρο μεταξύ κάποιων τομέων. Δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση.Επειδή όμως οι απαιτήσεις για δανεισμό εξακολουθούν να υπάρχουν -και υπάρχει νομικό πρόβλημα να βάζουν οι άνθρωποι το κεφάλι στον ντορβά για λογαριασμό των παροχών, που δεν καλύπτονται αυτοτελώς από τους επιμέρους τομείς-κάναμε αυτή τη διάταξη».

Απλοποίηση της εσωτερικής γραφειοκρατίας

Συμπυκνώνοντας τα παραπάνω, ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι ενοποιούνται όλοι εντός του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και σε ό,τι αφορά το αποθεματικό, το οποίο δεν θίγεται, ο κ.Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι αναφέρεται «σε δανεισμούς που γίνονται εντός του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ που δεν γίνονται με πλήρη νομιμότητα. Από την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει περιορισμένος χρόνος δανεισμού και να επιστραφούν. Και αυτά τα λεφτά δεν επιστρέφονται».


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!