Δήμος Παύλου Μελά: Αγιασμοί και πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά




- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ: Αγιασμοί και πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά

Το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2016 χτύπησε το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς στις σχολικές μονάδες του Δήμου Παύλου Μελά για χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες. Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκπροσώπησαν τη Δημοτική Αρχή και παρακολούθησαν τους Αγιασμούς που πραγματοποιήθηκαν στις τρεις Δημοτικές Κοινότητες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες και φυσικά τους μαθητές που επέστρεψαν στα θρανία.
Η αγαστή συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου (καθαριότητα, πράσινο, καθημερινότητα) κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εβδομάδων είχε σαν αποτέλεσμα τα σχολικά συγκροτήματα να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να ξεκινά η νέα σχολική περίοδος χωρίς σοβαρά προβλήματα.
Διευθυντές κι εκπαιδευτικοί, αμέσως μετά την τέλεση του αγιασμού, προχώρησαν στην ενημέρωση των γονέων για τις αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων ενώ οι μαθητές ξεκινούν κανονικά το σχολικό ωράριό τους από αύριο, Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016.
Ο κ. Δεμουρτζίδης επισκέφθηκε αρχικά στη Σταυρούπολη το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ καθώς και το σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο ΓΕΛ όπου ο Αγιασμός τελέστηκε από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη δύναμη της αγάπης και της ομορφιάς που υπερισχύουν πάντα, ενώ προέτρεψε τα παιδιά να διώξουν κάθε φόβο από μέσα τους. Τέλος, ευχήθηκε καλή κι ευλογημένη χρονιά στα παιδιά, στους καθηγητές και τους γονείς τους.
Στη συνέχεια ο κ. Δεμουρτζίδης επισκέφθηκε το 3ο ΓΕΛ στα Μετέωρα όπου παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Η κ. Πατουλίδου μίλησε στα παιδιά για την εμπειρία της ως μητέρα και ως πρωταθλήτρια και ζήτησε από τους μαθητές να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους, να προσπαθούν και τότε σίγουρα θα έρθει το αποτέλεσμα. «Το ‘’Για την Ελλάδα’’ ήταν το αποτέλεσμα στόχων και προσπάθειας και ήρθε σε μια συγκυρία που μοιάζει με τη σημερινή» ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Πατουλίδου που ζήτησε από τα παιδιά να πιστέψουν στη δύναμη που έχουν μέσα τους και είναι ανεξάντλητη.

Στους χαιρετισμούς του ο Δήμαρχος Παύλου Μελά ευχήθηκε από τη μεριά του καλή δύναμη σε όλους και προέτρεψε τους μαθητές να συνυπάρχουν μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού και αλληλοεκτίμησης. «Πρέπει να γνωρίζετε, ότι το σχολείο σας αποτελεί το θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο είναι χτισμένη η ελληνική κοινωνία. Συγχρόνως, είναι το δεύτερο σπίτι σας, καθώς μέσα σε αυτό περνάτε τα πιο σημαντικά, χαρούμενα και ανέμελα χρόνια της ζωής σας, κάνετε φιλίες ανεξίτηλες στο χρόνο και διαμορφώνετε το χαρακτήρα σας, αποκτώντας εμπειρίες και γνώσεις, χρήσιμες για το μέλλον σας. Για άλλη μια χρονιά τα σχολεία σας είναι έτοιμα να σας υποδεχτούν στις αυλές τους και οι τάξεις τους να αντηχήσουν από τις φωνές και τα γέλια σας», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι «η ευτυχία του ανθρώπου συνίσταται εν πολλοίς στη μόρφωση και στην παιδεία και γι’ αυτό οι γονείς σας και οι κηδεμόνες σας να είναι ήσυχοι ότι βρίσκεστε στα σωστά χέρια, καθώς οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σας έχουν την απαραίτητη εξειδίκευση, επαγγελματισμό και ικανότητα να «πλάσουν» όχι μόνο μορφωμένα αλλά και ευτυχισμένα παιδιά».








Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!