Σόιμπλε στηρίζει Ζεεχόφερ για το προσφυγικό

Στη Βαυαρία έχουν γίνει λιγότερες ακροδεξιές επιθέσεις σε πρόσφυγες από ό,τι σε άλλα κρατίδια. Επιπλέον, στην Βαυαρία αντιμετωπίστηκε με έξοχο τρόπο η εισροή των προσφύγων το 2015. Εντούτοις ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε παρότρυνε τον πρόεδρο του αδελφού χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) να μετριάσει την ρητορική του. Σε τι οφελεί να μιλάς σε κάθε αντιπαράθεση για το τέλος ενός κόμματος, είπε ο Σόιμπλε αναφερόμενος στις απειλές του Ζέεχοφερ ότι απειλείται η ύπαρξη της ενότητας των δύο βραχιόνων του συντηρητικού κόμματος (της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU και της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU).

Ο Σόϊμπλε χαρακτήρισε επίσης την εμφάνιση της προέδρου του CDU την επομένη των τοπικών εκλογών του Βερολίνου πειστική. Η Μέρκελ ουδέποτε αρνήθηκε τη δυσκολία του προσφυγικού προβλήματος,"αλλά μπορεί να επιλυθεί και σε αυτό βοηθάει όταν η πολιτική δίνει ελπίδα", υπογράμμισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός υπαινισσόμενος την τόσο πολύ επικριθείσα φράση της "θα τα καταφέρουμε".

"Εάν ρυθμιστεί η εισροή και βαθμιαία φτάσουμε σε μια λογική κατανομή, τότε θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε και τους ανθρώπους καλά. Οταν η φράση της καγκελαρίου έχει αυτό αποτέλεσμα, δεν θα χρειάζεται πλέον να την λέει τόσο συχνά", όπως είπε.

Οι επικεφαλής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης και της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης συναντώνται σήμερα για να βρούν μια συμβιβαστική λύση για το αν πρέπει να καθοριστεί ένα ανώτατο όριο υποδοχής προσφύγων στη Γερμανία ή όχι, θέμα το οποίο σκιάζει τις σχέσεις τους τον τελευταίο καιρό.

 


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!